Piknikule või peolauale: lehttaina-singiroosikesed
Sul on vaja:
400 g pärmilehttainast
100 g riivjuustu
1 dl hakitud murulauku
150 g toorsuitsupeekoniviile
Tee nii:
1. Rulli lehttainalehed jahusel tööpinnal u 25 × 12 cm suurusteks tükkideks. Lõika need pikkupidi kolmeks, nii et saad kolm pikka riba.
2. Raputa tainale riivjuustu ja murulauku.
3. Lõika peekoniviilud keskelt pooleks. Võta peekoniviilupoolik ja aseta see ühele pikale tainaribale nii, et peekoni ümar serv jääb natuke üle taina ääre. Pane selle kõrvale tainale teine peekoniviil ja keera tainariba kokku tihedaks rulliks. Aseta keerd muffinivormi. Toimi nii ka ülejäänud toorainega.
4. Küpseta saiakesi 200kraadises ahjus 20–22 minutit, kuni need on pealt täiesti krõbedad.
Hea teada!
Kõige paremini sobivad singirooside tegemiseks ümmargused peekoniviilud, nt Rakvere Italian Bacon ehk itaaliapärane toorsuitsupeekon.