Foto: Foto: Eva Pärtel
Toiduuudised
28. september 2017, 20:14

Piknikule või peolauale: lehttaina-singiroosikesed

Need romantilise väljanägemisega krõbedad saiakesed valmivad väga lihtsalt ja kaovad peolaualt kärmelt.

Sul on vaja:

400 g pärmi­lehttainast
100 g riivjuustu
1 dl hakitud murulauku
150 g toorsuitsupeekoniviile

Tee nii:

1. Rulli lehttainalehed jahusel tööpinnal u 25 × 12 cm suurusteks tükkideks. Lõika need pikkupidi kolmeks, nii et saad kolm pikka riba.
2. Raputa tainale riivjuustu ja murulauku.
3. Lõika peekoniviilud keskelt pooleks. Võta peeko­niviilupoolik ja aseta see ühele pikale tainaribale nii, et peekoni ümar serv jääb natuke üle taina ääre. Pane selle kõrvale tainale teine peekoniviil ja keera tainariba kokku tihedaks rulliks. Aseta keerd muffinivormi. Toimi nii ka ülejäänud toorainega.
4. Küpseta saiakesi 200kraadises ahjus 20–22 minutit, kuni need on pealt täiesti krõbedad.

Hea teada!

Kõige paremini sobivad singirooside tegemiseks ümmargused peekoniviilud, nt Rakvere Italian Bacon ehk itaaliapärane toorsuitsupeekon.

Foto: Foto: Eva Pärtel