Toiduuudised

NÄPUD EEMALE: kui soovid insulti ennetada, väldi neid toite (10)

Õhtuleht.ee, 25. september 2017 15:20
Iga lisaportsjon punast või töödeldud liha suurendab insuldi saamise riski 10 %. Foto: PantherMedia / Scanpix
On leitud, et tüüpiline lääne inimese toidulaud kergitab insuldi esinemise riski lausa 58%. Sestap tasub uskuda teadusuuringuid, mis soovitavad insuldi ennetamiseks vähendada järgmiste toitude tarbimist.

* Kõrge kolesteroolisisaldusega toidud

* Soolased toidud

* Piimatooted. Piimatooted on peamisi allikaid, kust organismi satub veresoontes ummistusi põhjustav küllastunud rasv, kirjutab The Food Revolution Network.

* Liha. Iga lisaportsjon punast või töödeldud liha suurendab insuldi saamise riski 10  %. 

* Dieetkoola. Uuringud on kinnitanud, et neil, kes jõid kasvõi ühe dieetkoola päevas, tõusis insuldi põdemise risk 48  %.

Samal teemal

29.10.2017
ÜLEMAAILMNE INSULDIPÄEV: Insult tabab aastas 4500 eestimaalast
25.10.2017
Kas tead, millised on insuldi sümptomid?
29.09.2017
Infarktijärgset aspiriiniravi kergekäeliselt katkestada ei maksa
21.09.2017
Vererõhk kõrge? Harrasta joogat!