Iga lisaportsjon punast või töödeldud liha suurendab insuldi saamise riski 10 %. Foto: PantherMedia / Scanpix
Õhtuleht.ee 25. september 2017 15:20
On leitud, et tüüpiline lääne inimese toidulaud kergitab insuldi esinemise riski lausa 58%. Sestap tasub uskuda teadusuuringuid, mis soovitavad insuldi ennetamiseks vähendada järgmiste toitude tarbimist.

* Kõrge kolesteroolisisaldusega toidud

* Soolased toidud

* Piimatooted. Piimatooted on peamisi allikaid, kust organismi satub veresoontes ummistusi põhjustav küllastunud rasv, kirjutab The Food Revolution Network.

* Liha. Iga lisaportsjon punast või töödeldud liha suurendab insuldi saamise riski 10  %. 

* Dieetkoola. Uuringud on kinnitanud, et neil, kes jõid kasvõi ühe dieetkoola päevas, tõusis insuldi põdemise risk 48  %.