Toiduuudised

Kuus müüti suhkru kohta, mida uskuda ei maksa (7)

Õhtuleht.ee, 12. september 2017, 17:15
Foto: Vida Press
Kõik hea on ebatervislik ja paksukstegev ning suhkurt peetakse just üheks selliseks patuoinaks. Tegelikult ringleb suhkru kohta aga üsna levinud müüte, mida kindla veendumusega esitatakse, kuid mis teps mitte paika ei pea.

1. Suhkur on  mürk. Suhkrut on lihtne kõiges halvas süüdistada. Tegelikkus on aga selline, et liialdada ei tohi ühegi toiduainega. Ka suhkur ei tee tervisele liiga, kui seda mõistlikult tarbida, kirjutab Cosmopolitan.
 
2. Suhkur teeb paksuks ja haigeks. Mitte suhkur ei põhjusta tõbesid, hoopis see, et suhkurt sisaldavad söögid on enamasti kaloririkkad ning inimesed kipuvad neid mõõdutundetult õgima.
 

3. Looduslikud magusained on suhkrust tervislikumad. Tegelikkus on see, et näiteks mesi ja vahtrasiirup käituvad su kehas samamoodi kui suhkur ning fruktoos põhjustab ülesöömist. 
 
4. Suhkur on probleem, kui seda kaanida sisse magusate jookidega. Magusad gaasilised joogid sisaldavad palju suhkrut, kuid seda leidub lisaks gaasilistele jookidele ka pealtnäha tervislikes toiduainetes nagu hommikuhelbed, jogurt ja ka kohvijoogid.
 

5. Ainult suhkruvaba on hea. Suhkruvabad tooted kipuvad sisaldama kunstlikke magusaineid, mis võivad tegelikkuses tervisele veel suuremat kahju teha. 
 
6. Puuviljamahlad suhkrut ei sisalda. Puuviljamahlad sisaldavad suhkrut üsna suures mahus, lisaks muidugi vitamiine, mineraale ja kiudaineid ka. Kui soovid suhkruga mitte liialdada, eelista puuviljamahlale värskeid puuvilju.

Samal teemal

27. august 2017, 19:00
Elu ilma süsivesikuteta?
20. august 2017, 11:00
Suhkruvabaduse kõrvalmõjud
10. august 2017, 15:00
Neli toitu, mis panevad kehas põletikud vohama
5. august 2017, 03:56
Kuidas arvutada suhkrut piimatootes

7 KOMMENTAARI

n
Naki 13. september 2017, 07:31
Jätke see suhkur ja muud toiduained rahule.Inimene on loodud kõike sööjaks.Kas keegi topib talle vägisi midagi sisse? Kui inimene ei oska või ei taha ise piiri pidada ,siis süüdistagu ainult ise ennast ja minu arvates peaks väga suurt tähele panu pöörama hoopis keemilisel teel saadud ainetele.
k
12. september 2017, 23:25
Küsimus on kogustes. Need kogused suhkrusisaldusega tooteid, mis kaupluses vastu vaatavad ja mida on pea võimatu vältida, kuna suhkrut lisatakse ka nä...
(loe edasi)
Loe kõiki (7)

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee