Valge Klaarõun
Tänane tegija: Valge klaar
Seevastu retseptiraamatu „Moodsad moosid“ üks retseptiloojaid Tiina Lebane usub, et parima moosi saab antoonovkast – see jääb kergelt vahune. Mida aga ütleb vanasõna, teab igaüks isegi.
Valge klaari moos
Vaja läheb: 1 kg ettevalmistatud õunte kohta 800 g suhkrut ja 200 ml vett. Soovi korral ka 2–3 kaneelikoort.
Valmistamine: Pese ja koori õunad, eemalda südamikud ja tükelda. Lisa õuntele pool suhkrukogusest ja soovi korral ka kaneelikoor. Sega ja lase kaanega kaetud nõus seista umbes tund aega ehk kuni eraldub vedelik.
Lase potis vesi keema, lisa suhkruga segatud õunad ja ülejäänud suhkur ning keeda umbes viis minutit ehk kuni suhkur on sulanud.
Tõsta pott tunniks jahtuma. Korda keetmist-jahutamist paar korda, kuni õunatükid on klaasjad ja ei tõuse enam pinnale. Riisu keediselt vaht, tõsta steriliseeritud purkidesse ja sulge purgid.
Nipp! 'Valge Klaarõuna' asemel võid samas retseptis kasutada teisigi magushapusid või hapusid õunu.
Allikas: Valli Järve
Kommentaarid (0)