Toiduuudised

Magus jook toidu kõrval tähendab, et rasv põleb aeglasemalt (2)

Toimetas Greete Kõrvits, 24. juuli 2017, 18:07
Foto: PantherMedia / Scanpix
Oled kunagi mõnusalt rasvase burgeri hea magusa karastusjoogiga alla loputanud? Tegelikult oleksid pidanud hoopis vee või muu suhkruvaba joogi valima, sest limonaad paneb su keha rohkem rasva talletama, kirjutab teadusleht LiveScience.

Kui einestaja lisab oma proteiini- ja rasvarikkale roale veel ka magusa joogi, talletab ta keha rohkem rasva kui suhkruvaba jooki manustades. Keha rasvapõletusvõime väheneb umbes kaheksa protsendi võrra ning veelgi hullem - kõht läheb kiiremini tühjaks ja tekib isu soolase toidu järele.

Nii hakkab keerlema lõputu ring, kus keha tahab suhkrut ja soola vaheldumisi ja rasv põleb aeglasemalt. Samuti ei teki hoolimata karastusjookide suhkrutasemest kiiret täiskõhutunnet.

Samal teemal

2. oktoober 2017, 15:45
Kolm jooki, mis soodustavad pekipõletust
7. august 2017, 12:10
Teadlased soovitavad: just see nipp paneb pekid mühinal põlema