Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
12. juuni 2017, 22:20

Mõnus dipp: kuidas väga lihtsalt ise hummust valmistada

Hummus on idamaist päritolu roog, mis on toitev hoolimata sellest, et on kõigest peale määrimiseks või krõpsudele maitsele lisamiseks. Selle valmistamine pole sugugi keeruline, vaja on vaid leida õiged toiduained.

Hummus ehk kikerhernepasta on natuke tummisem ja tahkem kui tavaline hapukoorest või majoneesist valmistatud dipikaste. Selle valmistamiseks vajad kikerherneid (neid müüakse nüüd igas poes), tahhiinit, paprikapulbrit, oliiviõli ja soola.

Kikerherned on rauarikas supertoit, mida ka eksootilisema toiduga vähem tuttav eestlane võiks oma menüüsse kindlasti lisada. Tahhiini on seesamiseemnepasta, mida müüakse purkides valmistehtuna, seda ei pea ise kokku möksima.

Purusta kannmikseris või köögikombainis kaks purgitäit kikerherneid, 2 spl tahhiinit, umbes 4 spl (või silma järgi, et ei tuleks liiga vedel ega liiga paks) kvaliteetset oliiviõli ja vastavalt enda maitsele umbes teelusikatäis või enam paprikapulbrit. Maitsesta soolaga.

Kui soovid natuke huvitavamaid maitseid, võid lisada kuivatatud ürte, osa oliiviõlist kookospiima vastu vahetada või purustada muuga koos ka ühe küüslauguküüne. Naudi krõpsude ja külma õllega või määri seda lavašile (külm õlu sobib mõistagi ka siis).