Foto: Foto: jazzinokitchen.blogspot.com
Toiduuudised
7. juuni 2017, 10:36

Mahlane maius: hapukoore-rabarberikook

Suvi ja rabarberihooaeg on viimaks käes! Kristi blogist .jazzino. jagab sinuga üht hõrku koogiretsepti. Proovi järele, sest kellele ei meeldiks üks mahlane rabarbriamps!
Viimaks on õues soe ning päikesefaktor päevakreemis õigustab enda olemasolu. Hurraa ja juhhei! Kindasse tuligi eile auk, viimane aeg nad parematele jahimaadele saata. (Kirjutasin alguses kogemata jahumaa - mis ilus sõna!)


Rabarberid on kindlasti juba kõigis aianurkades (või turulettidel) vohamas ning üks kiire väike kook ahju visata tundub ainuõige mõte!

Siin koogis on täidis saanud mõnusa hapuka nüansi ingverist ning koogipõhi on gluteenivaba kaera- ja riisijahuga. (Siis kui kasutad gluteenivabu jahusid - mis samast veskist on tulnud, kui teised viljad, neis võib väikeses koguses gluteeni ikkagi sees olla.) Kui tahad 26-cm vormi kooki teha, korruta põhjaained kahega ning täidis kolmega. Nende kogustega saad suhteliselt õhukese hõrgu koogi, milega täpselt paras pärast lõunat päikese käes maiustada.


Hapukoore-ingveritäidisega rabarberikook
20-cm vorm
Gluteenivaba põhi:
  • 40 g kaerajahu
  • 60 g riisijahu
  • 20 g suhkrut
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • tilk vaniljekaunapastat või 0,5 tl vaniljesuhkrut
  • 30 g võid
  • 0,5 muna
  • veidi hapukoort

Täidis:

  • 100 g hapukoort
  • 1,5 muna
  • 25 g suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • poole pöidla pikkune jupp riivitud ingverit
  • 1 rabarberivars
Sega kuivained omavahel, lisa toasoe või ning sega kätega puruks. Lisa pool ühest lahtiklopitud munast (ülejäänud muna kasuta täidises) ja natuke hapukoort, et tainas kokku hakkaks, ning mätsi tainaks. Vormi tainast lapik pall, mässi kilesse ning pane külmkappi pooleks tunniks tahenema.

Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi. Sega täidiseained omavahel ning vala põhjale. Lõika koogile peale rabarber ning küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni täidis on hüübinud. Serveeri leigelt või jahtunult.

Vaata blogi lähemalt SIIT.