Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
6. aprill 2019, 10:00

RETSEPT | Tõeline vitamiinipomm: karulaugu-porgandi quiche

Blogi Jazzinokitchen jagab krõbeda põhjaga karulaugu-porgandi-juustu-quiche'i retsepti. Proovi järele! 

Kevadisel karulaugulainel jätkates - üks mahlane ja mõnus lahtine pirukas, kus lauk seltsiliseks saanud porgandi. Ja et kõik see tervislikkuse kuhi eriti maitsev oleks, ka korraliku peotäie juustu. Mure ja krõbe pirukapõhi on sel korral rukkijahust. 


Karulaugu-porgandiquiche
11 x 35 cm vorm

Rukkijahust põhi:

  • 75 g võid
  • 150 g rukkijahu
  • 1 tl soola
  • 3-4 sl külma vett

Täidis:

  • 50 g ehk keskmine peotäis karulauku
  • 200 g porgandit
  • 2 muna
  • 2 dl piima
  • 75 g riivjuustu
  • 1 tl soola
  • nii kümmekond veskikeerdu musta pipar

Haki noaga külm või jahu ja soolaga puruks, lisa vesi ning sega taignaks. Suru tainas võiga määritud vormi põhja ja äärtele ning torgi kahvliga auklikuks. Kata kilega ning pista pooleks tunniks külmkappi. Kuumuta ahi 180 kraadini ning eelküpseta põhja umbes 10 minutit, kuni tainas on pealt kena kuiv. 

Samal ajal riivi porgandid ning lõika kääridega karulauk ribadeks. Klopi munad piimaga lahti, lisa juust ning maitsesta soola-pipraga. Sega munapiima juurde porgand ning karulauk. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ning küpseta pirukat 180 kraadi juures umbes 25-30 minutit, kuni täidis on hüübinud. Valmis pirukal lase paar minutit enne serveerimist jahtuda. Maitseb hää nii kuumalt, külmalt kui ka leigelt. 

Vaata blogi lähemalt SIIT