Võileivad kotti ja õue! Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
19. mai 2017, 09:19

Nädalavahetuse piknikuks: soe tuunikalavõileib

Krõbe sai, sulanud juust ja tuunikala maitsevad koos hästi! See kergelt valmiv hommikusöök või vahepala maitseb ka lastele.

Sul on vaja:

2 karpi tuunikala vees

1 punane sibul
r 1–2 küüslauguküünt

veidi värsket peterselli

3 tl majoneesi

200 g mozzarella’t

2-3 tl võid
soola ja pipart
oliiviõli praadimiseks

8 viilu meelepärast

röstsaia

Tee nii: 

1. Kurna tuunikala veest.
2. Koori ja haki peenelt sibul, küüslauk ning petersell. Sega need korralikult tuunikala, majoneesi ja tükeldatud mozzarella’ga. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Soojenda pannil veidi oliiviõli. Kui pann on kuum, määri ühele saiaviilule veidi võid ja aseta sai pannile, võiga pool all. Vähenda kuumust.
4. Tõsta saiale veidi tuunikalatäidist. Määri ka teine saiaviil võiga ja aseta pannil tuunikalale, võiga pool ülal.
5. Keera sai peagi ümber ja pruunista aeglaselt ka teine pool, nii et juust jõuaks seest sulada! Tee nii kõikide saiadega.
6. Aseta valmis saiad veidikeseks majapidamispaberile. Seejärel serveeri ja naudi!

Hea teada!

Võid kasutada ka tavalist juustu. 

Võileivad kotti ja õue! Foto: Foto: Laura Strandberg