Lihavõttelauale: kolme kattega munad
18 munapoolikut, valmistusaeg 1 tund
Munad vürtsika täidisega
Sul on vaja:
3 muna
1,5 sl vahukoort
1,5 sl majoneesi
0,5 tl paprikapulbrit
0,5 tl Cayenne’i pipart
0,5 tl karrit
0,5 tl jahvatatud meresoola
1 tl sidrunimahla
kaunistamiseks lõhetükikesi, kalamarja, paprikat või hakitud punast sibulat
Tee nii:
1. Keeda mune 8 minutit.
2. Poolita need ja eemalda munakollased.
3. Vahusta tassis või väiksemas kausis koor.
4. Suru munarebud läbi sõela ning sega koore ja majoneesiga.
5. Maitsesta munamass maitseainete ja väikse sortsu sidrunimahlaga ning tõsta munapoolikutesse.
Munad pasteeditäidisega
Sul on vaja:
3 muna
3 sl head pasteeti
1,5 sl toasooja toorjuustu
1,5 sl majoneesi
0,5 tl jahvatatud meresoola
kaunistamiseks maitserohelist ja punast sibulat
Munad kalamarjatäidisega
Sul on vaja:
3 muna
1,5 sl kala- või valgumarja
1,5 sl majoneesi
1 sl hapukoort
veidi peenelt hakitud tilli
0,5 tl jahvatatud soola
kaunistamiseks kala- või valgumarja ja maitserohelist
Tee nii:
1. Keeda mune 8 minutit.
2. Poolita need ja eemalda munakollased.
3. Sega munakollastega kõik katteained ning tõsta munapoolikutesse.
Hea teada!
Tõsta täidis keedetud munavalgetesse kahe kuuma vette kastetud teelusikaga või pigista tordipritsiga.