Toitev ja tummine. Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
16. märts 2017, 22:54

Argieksootika: vürtsikas kinoaroog

See taimetoit on vitamiinidest pungil ning sisaldab ka palju taimset valku. Proovi vürtsikat rooga külma hapukoorekastmega – maitseb eriti mõnusalt! 

Sul on vaja: 

2 dl kinoad
1 keskmine sibul
2–3 küüslauguküünt
2 porgandit
4 eri värvi paprikat
pool tšillikauna

700–800 g purustatud tomateid

peterselli
1 purk musti ube
oliiviõli
soola, pipart

Kaste:

hapukoort või maitsestamata jogurtit

peenelt hakitud küüslauku
peterselli
jahvatatud meresoola

Tee nii: 

1. Loputa kinoa voolava vee all ja keeda vastavalt pakendil toodud juhisele. 

2. Koori ja haki peenelt sibul ja küüslauk. Kuumuta sibulat kuumas oliiviõlis keskmisel kuumusel paar minutit.

3. Pese köögiviljad. Koori porgand ning tükelda see väikesteks kuubikuteks või ribadeks. Tükelda ka paprika umbes 1,5 x 1,5 cm tükkideks. Haki peenelt tšilli.

4. Lisa kõik hakitud köögiviljad pannile sibula juurde ja pruunista neid paar minutit.

5. Seejärel kalla pannile ka purustatud tomatid ja hakitud petersell ning kuumuta keskmisel kuumusel 20 minutit.

6. Lisa oad ja kuumuta veel 10 minutit madalal kuumusel.

7. Sega köögiviljade hulka kinoa ja kuumuta paar minutit.

8. Sega kokku kõik kastme koostisosad ja serveeri kohe koos kinoasalatiga!

Toitev ja tummine. Foto: Foto: Laura Strandberg