Argieksootika: vürtsikas kinoaroog
Sul on vaja:
2 dl kinoad
1 keskmine sibul
2–3 küüslauguküünt
2 porgandit
4 eri värvi paprikat
pool tšillikauna
700–800 g purustatud tomateid
peterselli
1 purk musti ube
oliiviõli
soola, pipart
Kaste:
hapukoort või maitsestamata jogurtit
peenelt hakitud küüslauku
peterselli
jahvatatud meresoola
Tee nii:
1. Loputa kinoa voolava vee all ja keeda vastavalt pakendil toodud juhisele.
2. Koori ja haki peenelt sibul ja küüslauk. Kuumuta sibulat kuumas oliiviõlis keskmisel kuumusel paar minutit.
3. Pese köögiviljad. Koori porgand ning tükelda see väikesteks kuubikuteks või ribadeks. Tükelda ka paprika umbes 1,5 x 1,5 cm tükkideks. Haki peenelt tšilli.
4. Lisa kõik hakitud köögiviljad pannile sibula juurde ja pruunista neid paar minutit.
5. Seejärel kalla pannile ka purustatud tomatid ja hakitud petersell ning kuumuta keskmisel kuumusel 20 minutit.
6. Lisa oad ja kuumuta veel 10 minutit madalal kuumusel.
7. Sega köögiviljade hulka kinoa ja kuumuta paar minutit.
8. Sega kokku kõik kastme koostisosad ja serveeri kohe koos kinoasalatiga!