Mõnus suvine magustoit maitseb värskete vaarikatega lihtsalt imeliselt!Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
21. juuli 2019, 16:21

Eksootiline maius: vaarikapuding tšiiaseemnete ja pähklivõiga

Nopi põõsast värskeid vaarikaid ja tee neist mõnus tervislik ning südasuvine magustoit!

Retsept on mõeldud kahele sööjale. Valmistamiseks kulub 15 minutit + maitsestumisaeg (vähemalt 1 tund).

Sul on vaja: 
250 g vaarikaid
2 tl vanillisuhkrut
6 tl kookoshelbeid
6 tl tšiiaseemneid
500 ml mandlipiima
pähkli- või mandlivõid
kaunistamiseks värskeid mündilehti, kanepiseemneid, marju, kiivit ja kookoslaaste

Tee nii: 
1. Purusta vaarikad kahvliga.
2. Sega vaarikatega vanillisuhkur, kooskoshelbed ja tšiiaseemned. Seejärel sega hulka ka piim.
3. Vala segu klaasidesse ja jäta vähemalt tunniks, veel parem üleöö külmikusse.
4. Serveerides lisa peale kiht pähklivõid.
5. Kaunista kookoslaastude, kanepiseemnete, kiivitükkide, värskete marjade ja mündiga!

Hea teada!
Vaarikate asemele sobivad ka teised marjad, näiteks mustikad!