Peolauale: tee vürtsikilust suupiste või vormi temast trühvel.Foto: Teet Malsroos
Toiduuudised
18. veebruar 2017, 04:00

Peolauale: tee vürtsikilust suupiste või vormi temast trühvel (3)

Järgmiselt toiduküljelt saad teada, millised vürtsikilud maitsevad kõige paremini. Kuidas neid aga vabariigi sünnipäeva puhul pilkupüüdvalt pakkuda, õpetab Mozart Cateringi peakokk Aleksandr Nikoškov .

Järgmiselt toiduküljelt saad teada, millised vürtsikilud maitsevad kõige paremini. Kuidas neid aga vabariigi sünnipäeva puhul pilkupüüdvalt pakkuda, õpetab Mozart Cateringi peakokk Aleksandr Nikoškov .

Aleksandr soovitab peolaual toiduga pisut mängida, näiteks serveerida vürtsikilu hoopis trühvlina. Selleks tuleb kilufileedelt eraldada nahk ja seljauim ning seejärel kala väikesteks tükkideks hakkida.

"Siis lisa hakitud murulauku või rohelist sibulat ja toorjuustu, vormi sellest pallid ja paneeri riivleivas," õpetab Aleksandr. 150 grammi vürtsikilufilee kohta läheb tarvis teist samapalju toorjuustu. Et massi oleks parem vormida, võib selle mõneks ajaks sügavkülma panna. Serveerida aga oleks pallikesi tore trühvlivormides.

Edasi lugemiseks: