Toiduuudised

Peolauale: tee vürtsikilust suupiste või vormi temast trühvel (3)

Piret Parik, 18. veebruar 2017 04:00
Peolauale: tee vürtsikilust suupiste või vormi temast trühvel.Foto: Teet Malsroos

Järgmiselt toiduküljelt saad teada, millised vürtsikilud maitsevad kõige paremini. Kuidas neid aga vabariigi sünnipäeva puhul pilkupüüdvalt pakkuda, õpetab Mozart Cateringi peakokk Aleksandr Nikoškov .

Aleksandr soovitab peolaual toiduga pisut mängida, näiteks serveerida vürtsikilu hoopis trühvlina. Selleks tuleb kilufileedelt eraldada nahk ja seljauim ning seejärel kala väikesteks tükkideks hakkida.

"Siis lisa hakitud murulauku või rohelist sibulat ja toorjuustu, vormi sellest pallid ja paneeri riivleivas," õpetab Aleksandr. 150 grammi vürtsikilufilee kohta läheb tarvis teist samapalju toorjuustu. Et massi oleks parem vormida, võib selle mõneks ajaks sügavkülma panna. Serveerida aga oleks pallikesi tore trühvlivormides.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

18.02.2017
ÕHTULEHE TEST: Vürtsikilu: üks on liialt soolane, teine jälle liialt pehme
18.02.2016
Lihtne kiluvõileib teeb peolaual imet
15.12.2015
Kilud meres ja toidulaual
02.05.2015
Eesti parim kõhutäis