Toiduuudised

ÕHTULEHE TEST: Vürtsikilu: üks on liialt soolane, teine jälle liialt pehme

Piret Parik, 18. veebruar 2017 04:00

17 KOMMENTAARI

a
Anu/ 20. veebruar 2017 16:21
Mina fännan siin piltidelgi näha olnud Briisi firmat, aga mitte neid siinseid karpe, vaid vürtsikilufileed õlis. Miski roheline silt. Parim amps tuleb kui kilufilee lisada munavõiga kaetud mustale leivale.
r
Rootslane/ 19. veebruar 2017 19:29
Ku se sees käärinud kilu on kõige parem.
t
Tehke ise/ 19. veebruar 2017 19:23
nagu mina ja ärge virisege.
h
Head.../ 19. veebruar 2017 09:04
vürtsikilu saab osta Kuressaares Kihelkonna mnt. kalapoes,halva vürtsikilu saab Kuressaares Rae Keskuse kalaletist !Rae vürtsikilu on ainult soolvees olnud kilu,jube,enam ei osta sealt!
p
parim on ikka / 19. veebruar 2017 08:34
isetehtud. Aga kes soovib head vürtsikilu osta siis Saaremaa Läätsa kalatööstuse kilufileed on väga head.
m
mai/ 19. veebruar 2017 08:17
t
tiia/ 18. veebruar 2017 21:29
Ise tehtud vürtsikilu on kõige parem, osta Santa Maria maitseaine Kiluvürts, Seal on täpne õpetus peal. Kui on valmis, siis puhastada. Mina olen ka hea vürtsikilu otsingul olnud sellel talvel. Olen 3 karpi kilu ära visanud kohe pele avamist. Haisevad, mullitavad. Olgugi, et säilivusaeg kehtib.
v
Virtsu Kuli/ 18. veebruar 2017 21:08
Parima saad siis, kui ise teed. Poest värsket kilu, puhastad ära, siis võtad mõnikümmend tera vürtsi, keerad lapi sisse ja purustad haamriga ära, kilud kaussi, vürts peale soola ka ja sega hoolikalt segamini ning pane tõmbama. Esimse värske vürtsikilu maitse saad kätte paari tunni pärast ja siis tunned ka ära, kas peaks ntx maitset timmima. Ja edasi saad igapäev uue ja jõulisema maitseelamuse.
Samas oma kogemusest ütleks, et see esimese paari päeva värske vürtsikilu maitse on üle kõige.
Aga kui karbikilu hinnata, siis parim on see, millel selgroo puhastamisel tõmmates niisama kätte saad - on juba liha küljest lahti löömas :)
No ja värske vürtsikilu muidugi keedetud kartuliga (varajasega veel õige parem) või siis päris või ja värske leivaga - ja muidugi omaküpsetatuga kõige parem.

m
mari/ 18. veebruar 2017 16:30
Poest korralikku vürtsikilu ei saa. Isegi kummaline on, et ühte nagu esindustoodet nii halvasti annab teha. Võtke ennast ikka kokku sajandi lõpuks.
s
Sellist kilu me ei söö/ 18. veebruar 2017 14:41
Hiidlased jätaksid ülesoolatud ja piprapuru täis Briisi kilud Sirje Potissepale söögiks.Ta ju lausa nimetas kord sellist kilu eesti parimaks toiduks.
o
onggg/ 18. veebruar 2017 14:22
mida mädam ja pehmem seda parem. Head vyrtsikilu on saada kyll, a see on karbis. peab ise puhastama...
n
no..../ 18. veebruar 2017 12:31
ei saa siis mulle tasuta öelda milline on parim vürtsikilu? Üldiselt seda ei tarbi, aga plaan pidulauale panna nüüd ja ei saanudki teada milline parim on :(
k
kippar/ 18. veebruar 2017 16:59
Poes sama lugu, ei või siis mulle tasuta vürtsikilu anda.
e
19. veebruar 2017 16:54
Eesti Kala Tallinna vürtsikilufilee, 100 grammine pakk maksab 1.99
k
kilufile kilo/ 18. veebruar 2017 12:09
maksab rohkem kui lõhe karbi omal pole viga midagi nagu eluaeg on olnud
õ
18. veebruar 2017 11:19
õiget vürtsikilu pole ammu enam saada olnud. kõik on mingi imeliku maitsega.
ja neid õlis kilusid oleks ausam anšooviseks nimetada. päris anšoovis on jällegi hoopis omaette teema.
toidutööstus vassib mis jaksab.
z
zzz/ 18. veebruar 2017 18:04
nii ongi. Praegusel nö vürtsikilul ( olenemata tootjast) on toore kala maitse tugevasti tunda. Nõukaaegne vürtsikilu oli hoopis midagi muud.