Mina fännan siin piltidelgi näha olnud Briisi firmat, aga mitte neid siinseid karpe, vaid vürtsikilufileed õlis. Miski roheline silt. Parim amps tuleb kui kilufilee lisada munavõiga kaetud mustale leivale.
vürtsikilu saab osta Kuressaares Kihelkonna mnt. kalapoes,halva vürtsikilu saab Kuressaares Rae Keskuse kalaletist !Rae vürtsikilu on ainult soolvees olnud kilu,jube,enam ei osta sealt!
Ise tehtud vürtsikilu on kõige parem, osta Santa Maria maitseaine Kiluvürts, Seal on täpne õpetus peal. Kui on valmis, siis puhastada. Mina olen ka hea vürtsikilu otsingul olnud sellel talvel. Olen 3 karpi kilu ära visanud kohe pele avamist. Haisevad, mullitavad. Olgugi, et säilivusaeg kehtib.
Parima saad siis, kui ise teed. Poest värsket kilu, puhastad ära, siis võtad mõnikümmend tera vürtsi, keerad lapi sisse ja purustad haamriga ära, kilud kaussi, vürts peale soola ka ja sega hoolikalt segamini ning pane tõmbama. Esimse värske vürtsikilu maitse saad kätte paari tunni pärast ja siis tunned ka ära, kas peaks ntx maitset timmima. Ja edasi saad igapäev uue ja jõulisema maitseelamuse. Samas oma kogemusest ütleks, et see esimese paari päeva värske vürtsikilu maitse on üle kõige. Aga kui karbikilu hinnata, siis parim on see, millel selgroo puhastamisel tõmmates niisama kätte saad - on juba liha küljest lahti löömas :) No ja värske vürtsikilu muidugi keedetud kartuliga (varajasega veel õige parem) või siis päris või ja värske leivaga - ja muidugi omaküpsetatuga kõige parem.
ei saa siis mulle tasuta öelda milline on parim vürtsikilu? Üldiselt seda ei tarbi, aga plaan pidulauale panna nüüd ja ei saanudki teada milline parim on :(
õiget vürtsikilu pole ammu enam saada olnud. kõik on mingi imeliku maitsega. ja neid õlis kilusid oleks ausam anšooviseks nimetada. päris anšoovis on jällegi hoopis omaette teema. toidutööstus vassib mis jaksab.
KOMMENTAARID (17)