Paraja suurusega ampsud õhtul nautimiseks. Foto: foto: jazzinokitchen.blogspot.com
Toiduuudised
8. veebruar 2017, 10:38

Külma päeva magus amps: tumeda šokolaadi & soolahelvestega kakaoküpsised

Leidsime põnevate retseptide kodust - .jazzino. blogist - ühe eriti tummise ja mõnuse retsepti, mis sobib ideaalselt külmal talvepäeval nautimiseks. Küpsetama! 

Tumeda šokolaadi & soolahelvestega kakaoküpsised

15 küpsist

  • 80 g kikerhernejahu
  • 20 g kakaopulbrit
  • 0,5 tl söögisoodat
  • 1/2 tl kvaliteetseid soolahelbeid
  • 35 g kookosõli
  • 1 muna
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat
  • 50 g rafineerimata suhkrut
  • u 20 ml kanget kohvi
  • 30 g tumedat 70% šokolaadi

Sega kuivained omavahel. Sulata kookosõli ja sega suhkru, muna ja vaniljega ühtlaseks. Lisa ka kohv ning seejärel sega kahe kausi sisud kokku. Viimasena lisa hakitud šokolaad ning jäta tainas külmkappi vähemalt pooleks tunniks tahenema. Veereta taignast väikesed pallid ning vajuta nad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil veidi lamedaks. Küpseta 180 kraadi juures umbes 10-12 minutit, kuni küpsised on kerkinud ning pealt lõhenenud, aga veel pehmed. Lase minutike plaadil jahtuda, ning seejärel jahuta restil. 
Kuula taustaks Dawn Landes'i ja Piers Faccini akustilist pala "Heaven's Gate"

Vaata blogi lähemalt SIIT

Paraja suurusega ampsud õhtul nautimiseks. Foto: foto: jazzinokitchen.blogspot.com