Toiduuudised

Aastavahetuse kerge kalalaud (2)

Kersti Eero, 31. detsember 2016 04:00
Aastavahetuse kerge kalalaudFoto: Teet Malsroos

"Kui tavaliselt saab sellel ajal juba Peipsi jää peal ahvenat püüda ja me sööme pühade ajal ahvenafileed, siis tänavu vist mitte," arvas sel teisipäeval ajakirja Kalastaja peatoimetaja Hanno Kask, asutades end Hiiumaal lutsupüügile. Naasis ta aga kotitäie ahvenatega.

"Ma käin pidevalt kalal ja me sööme seda, mis ma parasjagu kätte saanud olen," tõdeb kirglik kalamees Hanno Kask, et ühtki kindlat aastavahetuse kalarooga perel pole. Paar päeva hiljem talle uuesti helistades selgub, et lutsusüldi asemel sööb pere taas ahvenaid.

Kui Hanno parasjagu merele ei pääse, tulevad appi tuttavad kalurid. "Näiteks Vasjat Pirital teab pool Tallinna, ta on seal Vene ajast saadik. Samas väga head jahutatud tursafileed olen ma viimasel ajal saanud Maximast.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

28.12.2019
EESTI PARIM KOKK SOOVITAB: Cätlyn Priks pakub peolauale uusi maitseid
30.12.2017
Aastavahetuse kerge suupistelaud
09.09.2017
Kalaeksootika eesti moodi: dorada, seabass ja paalia
15.12.2014
Mida maailma eri paigus jõululauale pannakse?