Toiduuudised

Soojendav roog pühapäeva lõunaks: Köögiviljadega lihapallid teriyakikastmes 

Silja Paavle, 18. detsember 2016, 11:00
Köögiviljadega lihapallid teriyakikastmesFoto: Britt Paju
Nädalavahetuse toiduseledelit on võimalik lihtsa vaevaga erilisemaks muuta, lisades roogadele põnevaid vürtse või ootamatuid lisandeid.

Rakvere lihameistrid ja toidublogija Britt Paju soovitavad valmistada põneva roa, millele lisab kergelt magusat mekki teriyakikaste ja vürtsikat nooti keha soojendav ingver. Auravale riisipadjale sobivad aga ideaalselt mahlased Rakvere 50/50 Meat & Vegetables lihapallid köögiviljadega, mille üle rõõmustavad nii suured kui väikesed toidukriitikud.

Samal teemal

 Vaja läheb (neljale): 1 pakk Rakvere brokoli ja hernestega lihapalle, 2 sl õli, suur peotäis brokoliõisikuid, 1 dl külmutatud herneid (sulatatud), 8 šampinjoni (tükeldatud), 4 rohelise sibula vart, 2 cm viil ingverit (kooritud ja hakitud), 1 küüslauguküüs, 1 dl teriyakikastet, sorts sidruni- või laimimahla, 2 dl pikateralist riisi

Valmistamine: Lisa riisile 4 dl keevat vett, sorts õli ja pisut soola. Kata kaanega ning keeda umbes 10 minutit madalal tulel. Keera kuumus maha ja lase veel 10 minutit tõmmata. Tõsta brokoliõisikud keevasse vette ning lase paar minutit muliseda. Kurna sõelal ja vala üle külma veega, et roheline värv erksamaks muutuks.

Pruunista lihapallid 1 sl õlis ja tõsta kõrvale. Kuumuta pannil teine sl õli ja lisa küüslauk, ingver, seened ja rohelise sibula hakitud alumine osa. Paari minuti pärast lisa brokoli, lihapallid, teriyakikaste ja sorts sidrunimahla. Kuumuta paar minutit, lisa herned ja serveeri koos riisiga. Peale puista veel hakitud rohelist sibulat.