Toiduuudised

Kosutav õhtusöök: juustune lõhevorm köögiviljadega 

Laura Strandberg, 24. september 2019, 16:47
Imeline kalaroog on maitsev ja tervislik samaaegselt!Foto: Laura Strandberg
Lõhefilee koos juurviljade ja juustukattega on lihtne, ent hõrk õhtusöök, mis viib igal kalafännil keele alla!

Kõhu saab täis neli sööjat ja vormiroa valmistamiseks läheb 1 tund ja 20 minutit.

Samal teemal

Sul on vaja: 
500 g kapsast
2 porgandit
2 suurt tomatit
1 sibul
2 küüslauguküünt
praadimiseks mõeldud oliiviõli
800 g lõhefileed
sidrunit
tilli
100 g majoneesi
150 g riivjuustu
soola ja pipart

Tee nii:
1. Riivi kapsas ja porgand jämeda riiviga ning tükelda tomat.
2. Koori ja haki sibul ja küüslauk peeneks ja pruunista neid paar minutit kuumas oliiviõlis. Lisa pannile ka köögiviljad ja hauta paar minutit.
3. Samal ajal tükelda kala ja lao ahjuvormi põhja. Maitsesta kala sidruni ja tilliga ning kata hautatud köögiviljadega.
4. Sega kokku majonees ja riivjuust ning laota köögiviljadele.
5. Küpseta 200kraadises ahjus 35–40 minutit, kuni kate on jumekas.
6. Serveeri värske tilliga! 

Hea teada!
Proovi sama retsepti ka valge kalaga!