Spagetikook Foto: Mari-Liis Ilover
Toiduuudised
26. november 2016, 04:00

Toidu ülejäägid: küpsetatud kanast tee suppi või kastet, keedetud pastast saad pannkooki (1)

Ükskõik kui hästi kokates ka ei planeeriks, kipub ikka toitu üle jääma. Selle asemel, et need jäägid prügikasti visata, saab neist edukalt erinevaid roogi valmistada. Hiljuti raamatu "Targa kokkaja retseptiraamat. Ülimaitsvalt ülejääkidest" välja andnud Mari-Liis Ilover õpetab toidujääke kasutama.

Ükskõik kui hästi kokates ka ei planeeriks, kipub ikka toitu üle jääma. Selle asemel, et need jäägid prügikasti visata, saab neist edukalt erinevaid roogi valmistada. Hiljuti raamatu "Targa kokkaja retseptiraamat. Ülimaitsvalt ülejääkidest" välja andnud Mari-Liis Ilover õpetab toidujääke kasutama.

Mari-Liisi peres jääb kõige rohkem üle keedetud kartuleid, riisi, pastat, hommikuputru, küpsetatud kana ja lihaprae tükke. Kuna eelmise päeva toidu soojendamine ei ole talle kunagi ahvatlev tundunud, püüab ta neist jääkidest pigem mõne lihtsa roa valmistada.

"Hommikuputru saab lisada muffinitesse, pannkookidesse või saiataina sisse. Küpsetatud lihast ja kanast saab teha salateid, panniroogasid, omlette või pirukaid. Üleküpsenud banaanidest smuutit, jäätist või banaanikeeksi. Ning keedetud kartuleid saab panna omleti sisse, teha neist maitsvaid lameleibasid või riivida pirukapõhja taina sisse," räägib ta.

Edasi lugemiseks: