Toiduuudised

Toidu ülejäägid: küpsetatud kanast tee suppi või kastet, keedetud pastast saad pannkooki (1)

Piret Parik, 26. november 2016 04:00
Spagetikook Foto: Mari-Liis Ilover
Ükskõik kui hästi kokates ka ei planeeriks, kipub ikka toitu üle jääma. Selle asemel, et need jäägid prügikasti visata, saab neist edukalt erinevaid roogi valmistada. Hiljuti raamatu "Targa kokkaja retseptiraamat. Ülimaitsvalt ülejääkidest" välja andnud Mari-Liis Ilover õpetab toidujääke kasutama.

Mari-Liisi peres jääb kõige rohkem üle keedetud kartuleid, riisi, pastat, hommikuputru, küpsetatud kana ja lihaprae tükke. Kuna eelmise päeva toidu soojendamine ei ole talle kunagi ahvatlev tundunud, püüab ta neist jääkidest pigem mõne lihtsa roa valmistada.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

22.08.2018
ÕL VIDEO | Piinlikke kogemusi elust enesest: mida on raske inimväärselt süüa?
29.11.2016
Viis rooga, mida saad valmistada ahjuprae ülejääkidest
14.09.2016
Proovi järele! Maitsev amps puhkepäeva hommikuteks
11.09.2016
Sinu uus sõber - kalorivaene aga super tervislik kodujuust