Mahlased kalapalad salatiga. Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
21. jaanuar 2019, 15:57

RETSEPT | Kiire ja maitsev õhtusöök: valge kala parmesanipaneeringus

Krõbedad ja mahedamaitselised kalapalad on laste lemmikud. Prae neid kuumal pannil lühikest aega. Nii jäävad kalad mõnusalt mahlased.

Retsept on neljale. Valmistusaeg: 30 minutit 

Sul on vaja: 
2 küüslauguküünt
väike punt peterselli
1,5 dl riivitud parmesani
1,5 dl riivsaia
4 väikest või üks suurem valge kala filee
40 ml oliiviõli
soola-pipart
4 sl sinepit
oliiviõli praadimiseks

Tee nii: 
1. Pane ahi 170 kraadi juurde soojenema.
2. Haki peenelt küüslauk ja petersell. Pane need kaussi ja sega kokku riivitud parmesani ja riivsaiaga.
3. Hõõru kalafileed sisse soola, pipra, õli ja sinepiga.
4. Kasta kala paneeringusse ja küpseta kuumal pannil üks minut mõlemalt poolt, kuni kala on kuldpruun.
5. Tõsta kalafileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta neid 170kraadises ahjus viis minutit.

Hea teada! Võid kala pannil ka lõpuni praadida. Sel juhul pruunista fileesid keskmisest pisut kõrgemal kuumusel umbes kaks minutit mõlemalt poolt.