Krõmps õuna-ploomikrõbedik viib lausa keele alla! Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
28. oktoober 2016, 10:09

Kook ahju! Üks mõnus õuna-ploomikrõbediku retsept

Valmista nädalavahetusel üks hõrk maiusroog. Näiteks seesama suus sulav õuna-ploomikrõbedik. 

Sul on vaja:

600 g ploome

2 keskmise suurusega õuna

120 g jahu

50 g purustatud mandleid

50 g purustatud sarapuupähkleid

120 g tumedat muscovado-suhkrut

150 g külma võid

1,5 tl kaneeli

veidi võid määrimiseks

serveerimiseks vanillijäätist

Tee nii: 

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Sõelu jahu ning sega kaneeliga. Tükelda või kuubikuteks, näpi koos jahuga purutaoliseks massiks ning sega hulka suhkur, purustatud mandlid ja pähklid. Lõika ploomid pooleks, eemalda kivi ja lao lõikepind ülevalpool võiga määritud ahjuvormi. Tükelda õunad ja lao ploomide peale. Raputa peale purutainas ja küpseta ahjus umbes 40 minutit, kuni krõbedik on omandanud kuldse jume. Serveeri kuumalt koos vanillijäätisega.

Nipp!

Võid retseptis kasutada ka tavalist suhkrut. Mandlid võid asendada 50 g sarapuupähklitega.

Krõmps õuna-ploomikrõbedik viib lausa keele alla! Foto: Foto: Laura Strandberg