Kook ahju! Üks mõnus õuna-ploomikrõbediku retsept
Sul on vaja:
600 g ploome
2 keskmise suurusega õuna
120 g jahu
50 g purustatud mandleid
50 g purustatud sarapuupähkleid
120 g tumedat muscovado-suhkrut
150 g külma võid
1,5 tl kaneeli
veidi võid määrimiseks
serveerimiseks vanillijäätist
Tee nii:
Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Sõelu jahu ning sega kaneeliga. Tükelda või kuubikuteks, näpi koos jahuga purutaoliseks massiks ning sega hulka suhkur, purustatud mandlid ja pähklid. Lõika ploomid pooleks, eemalda kivi ja lao lõikepind ülevalpool võiga määritud ahjuvormi. Tükelda õunad ja lao ploomide peale. Raputa peale purutainas ja küpseta ahjus umbes 40 minutit, kuni krõbedik on omandanud kuldse jume. Serveeri kuumalt koos vanillijäätisega.
Nipp!
Võid retseptis kasutada ka tavalist suhkrut. Mandlid võid asendada 50 g sarapuupähklitega.