Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
17. oktoober 2016, 11:32

Mustikad, õunad ja pirnid hoiavad diabeedi eemal

Hiljuti USA-s läbi viidud uurimuse andmetel võib mustikate, õunte ja pirnide söömine olla seotud väiksema ohuga haigestuda diabeeti.

Nimelt sisaldavad need marjad ja puuviljad palju flavonoide — looduslikku ühendit, mida mõned teadusuuringud on sidunud selliste tervisega seotud hüvedega nagu madalam südamehaigustesse või vähktõppe haigestumise oht, kirjutab Health News.

Uurimuse käigus selgus ka, et mustikaarmastajatel 23 protsenti väiksem oht haigestuda II tüübi diabeeti. Inimestel, kes sõid nädalas viis või rohkem õuna oli samuti 23 protsenti väiksem haigestumise oht, kui neil, kes õunu ei söönud.