Midagi huvitavat! Valmista tervislik snäkk!
Kogus: Kahele
Valmistamisaeg: 50 minutit
Vaja läheb:
1 suurem või kaks väiksemat lillkapsast
jahvatatud meresoola
2 suurt muna
1,5 dl riivsaia
0,75 dl riivitud parmesani
Tee nii:
Kreem:
150 g India pähkleid
1 sidrun
2 dl vett
1,5 sl pärmihelbeid
1 tl jahvatatud seesamiseemneid
1 tl Dijoni sinepit
veidi värsket tilli ja peterselli
soola
Pese lillkapsas ja tükelda õisikuteks.
Keeda lillkapsaõisikuid soolaga maitsestatud vees 5 minutit või kuni need on poolpehmed. Kurna ja kuivata need õrnalt köögipaberiga.
Klopi lahti munad ja maitsesta vähese soolaga.
Kasta lillkapsad munasegusse ja veereta seejärel riivsaia ja parmesani segus. Lao köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadi juures, kuni need on kuldsed.
Samal ajal blenderda kõik kastme koostisosad peale maitserohelise sametiseks seguks.
Haki peenelt till ja petersell. Sega ka need kastmesse. Serveeri kastet koos ahjust tulnud köögiviljadega!
Hea teada!
Valmista samal viisil ka brokolit, suvikõrvitsat ja baklažaani!