Valmista õhtuks tervislik snäkk, mida võid süüa täiesti süümepiinadeta!Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
26. september 2016, 08:28

Midagi huvitavat! Valmista tervislik snäkk!

Lillkapsad maitsevad selle taimse dipikastmega ülihead. Proovi kastet ka makaronide lisandina või tooreste köögiviljakangide kõrval.

Kogus: Kahele

Valmistamisaeg: 50 minutit

Vaja läheb:

1 suurem või kaks väiksemat lillkapsast

jahvatatud meresoola

2 suurt muna

1,5 dl riivsaia

0,75 dl riivitud parmesani

Tee nii:

Kreem:

150 g India pähkleid

1 sidrun

2 dl vett

1,5 sl pärmihelbeid

1 tl jahvatatud seesamiseemneid

1 tl Dijoni sinepit

veidi värsket tilli ja peterselli

soola

Pese lillkapsas ja tükelda õisikuteks.

Keeda lillkapsaõisikuid soolaga maitsestatud vees 5 minutit või kuni need on poolpehmed. Kurna ja kuivata need õrnalt köögipaberiga.

Klopi lahti munad ja maitsesta vähese soolaga.

Kasta lillkapsad munasegusse ja veereta seejärel riivsaia ja parmesani segus. Lao köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadi juures, kuni need on kuldsed.

Samal ajal blenderda kõik kastme koostisosad peale maitserohelise sametiseks seguks.

Haki peenelt till ja petersell. Sega ka need kastmesse. Serveeri kastet koos ahjust tulnud köögiviljadega!

Hea teada! 

Valmista samal viisil ka brokolit, suvikõrvitsat ja baklažaani!

Valmista õhtuks tervislik snäkk, mida võid süüa täiesti süümepiinadeta! Foto: Foto: Laura Strandberg