ÕnneküpsisedFoto: Aldo Luud
Toiduuudised
3. september 2016, 04:00

KÜPSETA NAGU PROFF I Õnneküpsised

Vaja läheb: 3 munavalget, 50 g toiduõli, 120 g nisujahu, 120 g suhkrut, 1 tl kartulitärklist, 35 ml vett ja kümmekond õnnesõnumit

(umbes 40 küpsist)

1. Enne küpsiste tegemist tee valmis õnnesõnumid. Selleks lõika paberist kitsad ribad, kirjuta käsitsi või trüki peale mõni hea soov ning voldi kokku.

2. Nüüd võid alustada taina tegemisega. Selleks vispelda käsitsi munavalged ja toiduõli kreemjaks seguks (vahustada pole vaja). Lisa suhkur, nisujahu, tärklis ja vesi ning sega, kuni moodustub hapukooretaoline tainas.

3. Määri ahjuplaat toiduõliga.

NIPP! Kui küpsetad silikoonmatil, siis seda toiduõliga määrima ei pea.

4. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.

5. Tõsta pool teelusikatäit tainast ahjuplaadile. Vormi teelusika abil ümarad 5-6cm diameetriga õhukesed tainarattad ja küpseta kolm-neli minutit ehk kuni küpsise servad on kuldpruunid.

6. Samal ajal valmista ette uus plaaditäis.

7. Kui küpsised on valmis, eemalda noaselja abil plaadilt üks küpsis, teised jäta plaadile. Nüüd pead tegutsema kiiresti: pane küpsise peale õnnesõnum, voldi küpsis keskelt kokku ja suru ääred veel kord kokku. Võta plaadilt järgmine küpsis ja toimi samamoodi. Oluline on, et küpsised oleksid voltimiseni soojas, sest jahtudes hakkavad need kohe n-ö kivistuma.

NIPP! Kui jätad küpsised muffinivormi jahtuma, hoiavad nad paremini oma kuju.

NIPP! Kui näpud kuuma ei kannata, kasuta õhukesi puuvillakindaid.