Toiduuudised

Teadlased: mitte vaid suhkur ei põhjusta ülekaalu, ka liha õgimine teeb paksuks (13)

Õhtuleht.ee, 8. august 2016 12:30
Foto: PantherMedia / Scanpix
Lisaks ohjeldamatule magusasöömisele tõstab maailmas ülekaaluliste inimeste arvu ka mõõdutundetu liha õgimine, leiavad teadlased.

Adelaide ülikoolis uuriti suhkru ja liha kättesaadavust maailmas 170 riigis ning selle mõju ülekaaluliste inimeste osakaalule kogu rahvaarvust. The Independent vahendab uuringu tulemusi, mis kinnitavad: lisaks ohjeldamatule magusasöömisele on ka mõõdutundetu liha õgimine tõsine probleem.

Leiti, et liha kättesaadavus mõjutab ülekaalulisust täpselt sama palju kui suhkru kättesaadavus ehk 13%. 

Sestap tasub unustada arvamus, et ülekaalulisuse põhjuseks on süsivesikud ja rasvad. Kurja juur on ka liha, sest lihas talletatud energiat tarbib organism väikese viivitusega, siis, kui süsivesikud on tarbitud. Lihast saadud energia talletab keha vahepeal aga rasvana.

Samal teemal

08.08.2016
Statiinid võivad pakkuda kaitset neerukivide eest
08.08.2016
5 lihtsat ja kindlat moodust elada kauem
05.08.2016
Perearst: puhkusevajadus on igaühel isemoodi ja eri pikkusega
04.08.2016
Kaheksa moodsa aja nähtust, mis suurendavad rinnavähki haigestumise riski