Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
8. august 2016, 12:30

Teadlased: mitte vaid suhkur ei põhjusta ülekaalu, ka liha õgimine teeb paksuks (13)

Lisaks ohjeldamatule magusasöömisele tõstab maailmas ülekaaluliste inimeste arvu ka mõõdutundetu liha õgimine, leiavad teadlased.

Adelaide ülikoolis uuriti suhkru ja liha kättesaadavust maailmas 170 riigis ning selle mõju ülekaaluliste inimeste osakaalule kogu rahvaarvust. The Independent vahendab uuringu tulemusi, mis kinnitavad: lisaks ohjeldamatule magusasöömisele on ka mõõdutundetu liha õgimine tõsine probleem.

Leiti, et liha kättesaadavus mõjutab ülekaalulisust täpselt sama palju kui suhkru kättesaadavus ehk 13%. 

Sestap tasub unustada arvamus, et ülekaalulisuse põhjuseks on süsivesikud ja rasvad. Kurja juur on ka liha, sest lihas talletatud energiat tarbib organism väikese viivitusega, siis, kui süsivesikud on tarbitud. Lihast saadud energia talletab keha vahepeal aga rasvana.