Toiduuudised

Kukeseen paneb särama iga roa 

Piret Parik, 6. august 2016, 04:00
MAITSELT TUGEV: Kuna kukeseen on nii tugeva maitsega, siis muud maitsed ei tohiks toidus väga domineerida. Eriti hästi tuleb kukeseene maitse ja aroom esile aga aeglasel küpsetamisel. Foto: Vida Press

"Kukeseen on oma puuviljase lõhna ja piprase maitsega pigem soolo- kui ansamblimängija. Seetõttu ei tasu teda toitudes liiga paljude eri maitsetega kokku panna," ütleb toidukriitik ja kokaraamatute autor Heidi Vihma. "Hoidke ülejäänud maitsed tagasihoidlikena, et kukeseened saaksid särada."

Kukeseente aeg on käes. Esimese seenehimu rahuldamiseks piisab täiesti nende võis läbipraadimisest ja soolaga maitsestamisest, millest saab mõnusa saiakatte või praelisandi, soovitab Heidi oma raamatus "Söögiseened ja seenesöögid kukeseenest suure sirmikuni".

Kukeseeni sobivad täiendama magusad maitsed nagu või, praesibul ja koor. Seene piprasust võib toetada mõõduka musta, rohelise või punase pipra lisamisega, puuviljasust aitavad aga esile tuua sidrun, aprikoos ja õun.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

12. august 2017, 23:58
Kiire ja maitsev kukeseenekaste Sandra Vungi moodi!
29. juuli 2016, 14:20
Põhjaka kokk: Puravikud on Eesti oma gurmeeseened
26. juuli 2016, 16:31
Esimesed kukeseened juba korjatud? Pane need pitsale!
21. juuli 2016, 04:00
Seeneliste väitel kalpsab Järvamaa metsade vahel ringi pesuehtne känguru