MAITSELT TUGEV: Kuna kukeseen on nii tugeva maitsega, siis muud maitsed ei tohiks toidus väga domineerida. Eriti hästi tuleb kukeseene maitse ja aroom esile aga aeglasel küpsetamisel. Foto: Vida Press
Toiduuudised
6. august 2016, 04:00

Kukeseen paneb särama iga roa

"Kukeseen on oma puuviljase lõhna ja piprase maitsega pigem soolo- kui ansamblimängija. Seetõttu ei tasu teda toitudes liiga paljude eri maitsetega kokku panna," ütleb toidukriitik ja kokaraamatute autor Heidi Vihma. "Hoidke ülejäänud maitsed tagasihoidlikena, et kukeseened saaksid särada."

"Kukeseen on oma puuviljase lõhna ja piprase maitsega pigem soolo- kui ansamblimängija. Seetõttu ei tasu teda toitudes liiga paljude eri maitsetega kokku panna," ütleb toidukriitik ja kokaraamatute autor Heidi Vihma. "Hoidke ülejäänud maitsed tagasihoidlikena, et kukeseened saaksid särada."

Kukeseente aeg on käes. Esimese seenehimu rahuldamiseks piisab täiesti nende võis läbipraadimisest ja soolaga maitsestamisest, millest saab mõnusa saiakatte või praelisandi, soovitab Heidi oma raamatus "Söögiseened ja seenesöögid kukeseenest suure sirmikuni".

Kukeseeni sobivad täiendama magusad maitsed nagu või, praesibul ja koor. Seene piprasust võib toetada mõõduka musta, rohelise või punase pipra lisamisega, puuviljasust aitavad aga esile tuua sidrun, aprikoos ja õun.

Edasi lugemiseks: