Foto: Skinny Taste
Toiduuudised
27. juuli 2016, 13:10

Magus või soolane arbuusipitsa

"Haara endale üks lõiguke suvest!" rõkkab Dose, kelle hinnangul on nii arbuus kui ka pitsa jumalate kingitused inimkonnale ja need sobivad väga hästi ka kokku.

Koostisosad:

* 1 väike arbuus (eelistatavalt ilma seemneteta)

* Magusa arbuusipitsa puhul: 5 sl jogurtit oma valikul, 3 sl granola hommikusöögisegu, katteks puuvilju, agaavinektarit

* Soolase arbuusipitsa puhul: fetajuustu, kalamata oliive, piparmündilehti, tilk palsamäädikat

Valmistamine:

1. Lõika arbuus keskelt pooleks

2. Viiluta arbuusipooled umbes 2,5 cm laiusteks poolringideks

3. Lõika poolringid pooleks, vajad 6-8 pitsalõigu kujulist viilakat

4. Magusa pitsa puhul kata arbuusiviiludest koostatud "pitsa" jogurtiga, seejärel lisa puuviljad, granola ja pihusta peale agaavinektarit

5. Soolase pitsa puhul kata arbuusiviilud feta ja oliividega, kaunista mündilehtedega ja pihusta peale pisut palsamäädikat