Esimesed kukeseened juba korjatud? Pane need pitsale!
Kogus: Kaheksale
Valmimisaeg: 2 tundi ja 15 minutit
Põhi:
3 dl nisujahu
3 dl täisteranisujahu
1 pakk kuivpärmi
umbes 2,5 dl leiget vett
2 sl oliiviõli
0,5 tl suhkrut
0,5 tl soola
Tomatikaste:
2 purki purustatud tomateid
peotäis basiilikut
2 küüslauguküünt
1 suurem sibul
oliiviõli
Kate:
200 g riivitud mozzarella’t
2 suurt peotäit rukolat
150 g sinihallitusjuustu
200 g kukeseeni
Sega kokku jahu, sool, suhkur ja pärm ning lisa õli ja vesi. Sega ja sõtku tainas ja jäta rätiku alla sooja kohta tunniks kerkima.
Jaga tainas kaheks ning vormi kaks palli. Jäta pallid lauale rätiku alla veel umbes 20 minutiks kerkima. Samal ajal valmista tomatisegu. Prae sibul ja küüslauk oliiviõlis klaasjaks ning lisa purustatud tomatitele koos hakitud basiiliku ja soola-pipraga. Seejärel rulli kaks ümmargust põhja, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri peale kiht tomatisegu. Selle peale tõsta riivitud mozzarella, viilutatud seened ja õhukesed sinihallitusjuustulõigud.
Pane pitsa umbes 7–10 minutiks 250 kraadini eelkuumutatud ahju ja küpseta, kuni ääred on kuldsed. Serveeri värske rukolaga!
Nipp!
Kui aega rohkem, võid tainast kergitada kauem, isegi 1,5 tundi kuni üleöö.