Toiduuudised

Esimesed kukeseened juba korjatud? Pane need pitsale! 

Autor: Laura Strandberg. Allikas: Nipiraamat juuli 2015, 26. juuli 2016, 16:31
Maitsev kukeseenepitsa sinihallitusjuustugaFoto: Foto: Laura Strandberg
Esimene käik seenemetsa on juba tehtud ja värsked kukeseened lausa kutsuvad kokkama. Tee nendest koos sinihallitusjuustuga maitsev pitsa. 

Kogus: Kaheksale

Valmimisaeg: 2 tundi ja 15 minutit

Põhi:

3 dl nisujahu

3 dl täisteranisujahu

1 pakk kuivpärmi

umbes 2,5 dl leiget vett

2 sl oliiviõli

0,5 tl suhkrut

0,5 tl soola

Tomatikaste:

2 purki purustatud tomateid

peotäis basiilikut

2 küüslauguküünt

1 suurem sibul

oliiviõli

Kate:

200 g riivitud mozzarella’t

2 suurt peotäit rukolat

150 g sinihallitusjuustu

200 g kukeseeni

Sega kokku jahu, sool, suhkur ja pärm ning lisa õli ja vesi. Sega ja sõtku tainas ja jäta rätiku alla sooja kohta tunniks kerkima.

Jaga tainas kaheks ning vormi kaks palli. Jäta pallid lauale rätiku alla veel umbes 20 minutiks kerkima. Samal ajal valmista tomatisegu. Prae sibul ja küüslauk oliiviõlis klaasjaks ning lisa purustatud tomatitele koos hakitud basiiliku ja soola-pipraga. Seejärel rulli kaks ümmargust põhja, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri peale kiht tomatisegu. Selle peale tõsta riivitud mozzarella, viilutatud seened ja õhukesed sinihallitusjuustulõigud.

Pane pitsa umbes 7–10 minutiks 250 kraadini eelkuumutatud ahju ja küpseta, kuni ääred on kuldsed. Serveeri värske rukolaga!

Nipp!

Kui aega rohkem, võid tainast kergitada kauem, isegi 1,5 tundi kuni üleöö.

Maitsev kukeseenepitsa sinihallitusjuustugaFoto: Foto: Laura Strandberg

Samal teemal

6. august 2016, 04:00
Kukeseen paneb särama iga roa