Roosa mullijook, mis viib keele alla. Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
15. juuli 2016, 15:58

Alkohol on out! Joo hoopis enda tehtud limonaadi!

Roosad limonaadid näevad laual imekenad välja ja maitsevad ka suurepäraselt. Limonaadid saad teha just nii hapukad või magusad, kui ise soovid. Siirupit pane joogi sisse esialgu alati vähem, kui retseptis ette nähtud. Kui ei ole piisavalt magus, lisa siirupit juurde.

Hibiskuse-mündi limonaad

Vaja läheb:

4 tl hibiskust

2 punti värskeid mündilehti

1 kl vett

2 klaasi mullivett

½ kl siirupit

Tee limonaadi nii:

1. Pane hibiskuse teepuru ja münt klaasitäie veega 3-4 minutiks keema.

2. Tambi lusika või puidust pudrunuiaga mündilehed puruks.

3. Eemalda hibiskuse puru ja lehed, sega vedelik mullivee ja siirupiga.

4. Kalla jahtunud jook klaasidesse, lisa jääkuubikud ja kaunista mündilehtedega.

Maasikalimonaad

Vaja läheb:

2 kl maasikaid

1 kl siirupit

1 ½ klaasi sidrunimahla

6 klaasi vett

Tee limonaadi nii:

1. Blenderda maasikad korralikult püreeks.

2. Sega maasikad siirupi ja sidrunimahlaga.

3. Lisa vesi ja jääkuubikud, kaunista maasikatega ja mõnus suvine jook ongi valmis.

Mullitav jõhvikalimps

Vaja läheb:

1 kl vett

1 kl sidrunimahla

1 kl siirupit

3 kl mullivett

½ klaasi jõhvika mahla

Tee limonaadi nii:

1. Sega kõik komponendid kokku.

2. Kalla jook kannu, lisa jääkuubikud ja kaunista sidruniviiludega.

Roosa mullijook, mis viib keele alla. Foto: Foto: Laura Strandberg