JÄLGI KOGUSEID: «Kui aga oled mõnd komponenti lisades liiga hoogu
läinud, tuleb ka teisi koguseid suurendada, et maitsed
uuesti paika saaks,» ütleb Club Venuse baaridaam
Merlyn Blumfeldt.
Foto: Stanislav Moškov
9. juuli 2016, 04:00
Alkoholivaba suvekokteil: piisavalt magusat, pisut hapet ja nendega sobivat pikendajat (3)
Kokteili tehes kehtivad samad reeglid kui kokates. Näiteks kahte väga magusat asja ei tohi kokku panna, sest muidu tuleb jook lääge. Ühes maitsvas alkoholivabas kokteilis peab aga olema piisavalt magustajat, natuke hapendajat ja nendega sobivat pikendajat.
Kokteili tehes kehtivad samad reeglid kui kokates. Näiteks kahte väga magusat asja ei tohi kokku panna, sest muidu tuleb jook lääge. Ühes maitsvas alkoholivabas kokteilis peab aga olema piisavalt magustajat, natuke hapendajat ja nendega sobivat pikendajat.
Esimese hea värske komplektina tulevad tänavu Eesti parimaks nooreks baarmeniks tunnistatud Merlyn Blumfeldtile meelde astelpajumahl, maitsesiirup ja laimimahl koos mulliveega. Ühest või teisest maitsenüansist enamgi kipuvad joojad aga soojal suvepäeval hindama seda, et jook oleks hästi külm. "Leige jook ei maitse just eriti hästi," märgib Merlyn ja soovitab enne kokteili tegemist klaasi jahutada, siis püsib ka jook kauem külm.
Piimatooted tõmbuvad happe mõjul klimpi
Edasi lugemiseks:
Tellimus olemas? Logi sisse
.
Siirupivesi vist muidu ei lähe, kui ei poogi värdsõnu asjale juurde :D:D:D
.
"Pikendama" on värdsõna , arvata võib, et toores võsainglise tõlge.
.
Keelesolkimine ja selle õigustamine on tavaliselt vähese harituse tulem, kus üritatakse selliste värdsõnadega peenutseda.