Pehmenda või taignasse lihtsa vaevagaFoto: Foto: Matton Estonia
Toiduuudised
15. jaanuar 2019, 12:25

Abiks köögis. Kuidas saada külm või kiirelt pehmeks? (6)

Kui õhtul tekib spontaanselt mõte hakata kooki küpsetama, siis võib kõige probleemsemaks osutuda üks komponent - või. See on külmikust välja võttes külm kui kivi. 

Mõne koogiretsepti puhul ei ole hea võitükki lihtsalt potti visata ja pliidil vedelaks sulatada, ütleb kokkama.ee blogi perenaine Ragne Värk. Kui aga võid on kiiremini pehmeks vaja saada, siis on selleks kaks nippi.

Kiire
Lõika või väiksemateks tükkideks ja jäta 10-15 minutiks lauale sulama. Selle aja jooksul saad teha teisi ettevalmistusi koogi küpsetamiseks.

Kiirem
Pane tükeldatud või madala kuumusega mikrolaineahju ja kontrolli iga 20 sekundi järel, et või oleks parajalt pehme, aga mitte sulanud.

Edasi ei ole muud, kui koostisosad kokku segada ja kook ahju pista.