Toiduuudised

Abiks köögis. Kuidas saada külm või kiirelt pehmeks? (6)

Laura Karro, 15. jaanuar 2019 12:25
Pehmenda või taignasse lihtsa vaevagaFoto: Foto: Matton Estonia
Kui õhtul tekib spontaanselt mõte hakata kooki küpsetama, siis võib kõige probleemsemaks osutuda üks komponent - või. See on külmikust välja võttes külm kui kivi. 

Mõne koogiretsepti puhul ei ole hea võitükki lihtsalt potti visata ja pliidil vedelaks sulatada, ütleb kokkama.ee blogi perenaine Ragne Värk. Kui aga võid on kiiremini pehmeks vaja saada, siis on selleks kaks nippi.

Kiire
Lõika või väiksemateks tükkideks ja jäta 10-15 minutiks lauale sulama. Selle aja jooksul saad teha teisi ettevalmistusi koogi küpsetamiseks.

Kiirem
Pane tükeldatud või madala kuumusega mikrolaineahju ja kontrolli iga 20 sekundi järel, et või oleks parajalt pehme, aga mitte sulanud.

Edasi ei ole muud, kui koostisosad kokku segada ja kook ahju pista.

Samal teemal

25.08.2019
RETSEPT | Suus sulav sidruni-mustikatort
15.01.2019
Tervendavad mandalad toovad ellu rahu ja jõudu
04.01.2019
RETSEPT | Mahlased miniburgerid
12.03.2018
Koolilapse kokakool: imemaitsev soe jäätisejook