Toiduuudised

TEE ISE: Kerge suupiste pärast söömapühi - suvikõrvitsa-juustuamps 

Silja Paavle, 27. juuni 2016 13:15
Suvikõrvitsa-juustuampsudFoto: Erakogu
"Pärast suuri ja raskeid jaaniaegseid liharoogasid võiks kehale midagi kergemat pakkuda ning küpsetada neid köögivilja-juustuampse – ükskõik kas siis ahjus või grilli peal,” soovitab Põhjka mõisa kokk Märt Metsallik.

Kiirelt valmivad suupisted sobivad koka sõnul suvisele toidulauale nii salatilisandi kui eelroana.

Ampsude valmistamiseks vajad: 1 suvikõrvitsat, 3 tomatit, Epiima Koorest juustu, punti värsket rukolat, oliivõli, soola, suhkrut.

Valmistamine: Pese tomatid ja suvikõrvits. Lõika neist õhukesed viilud, laota lõikelauale laiali, maitsesta soola ja pipraga ning nirista peale oliivõli. Lõika juust sama õhukesteks viiludeks nagu tomat ja suvikõrvits.

Lao suvikõrvits, tomat, juust ja rukolalehed üksteise peale ritta nii et viimasele kihile jääks ainult juust. Kinnita tornid keskelt puidust grilltikuga ja küpset ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit.

Serveeri koos värske rohelise salati või külma jogurtikastmega.

Samal teemal

04.03.2017
Kostita külalisi nagu president
30.08.2016
TEE ISE: Tervislik amps kooliaasta alguseks
29.07.2016
Põhjaka kokk: Puravikud on Eesti oma gurmeeseened
21.06.2016
Kuidas söömisõpetuste prügimäel ellu jääda?