Hõrgutavad ribid on kohustuslik suvesöökFoto:  Foto: Matton Estonia
Toiduuudised
31. mai 2016, 23:52

Vürtsikas-magusad grillribid

Pehmeks küpsenud maitsekad ribid  saavad oma vürtsikuse ingverilt. 

Valmistusaeg: 35 min + 2-3 tundi külmkapis + 20-30 minutit grillil 

Kalorsus: 457 kcal/ portsjon

2 kg väiksemaid sea- või lambaribisid.

0,5 dl sojakastet

Marinaad:  

2 dl  pruuni suhkrut

1 dl magusat veini (nt Põltsamaa tõmmu )

100 g ingverit

3 küüslauguküünt

2 dl ketšupit

1 spl  Dijoni sinepit

1 dl sojakastet

Pane ribid potti, kata külma veega ja lisa sojakaste. Kuumuta keemiseni, alanda temperatuuri ja kuumuta siis veel 15 minutit. Võta pott tulelt ja lase pool tundi jahtuda. Kalla vedelik ära. Mõõda suhkur ja vein kastrulisse ning kuumuta kuni suhkur on sulanud. Lisa riivitud ingver ja purustatud küüslauk ning kuumuta nõrgal kuumusel 10 minutit. Lisa ülejäänud marinaadi koostisosad ja sega kuni kõik on hästi segunenud. Kuumuta veel paar minutit ja lase pisut jahtuda. Pintselda ribid marinaadiga üle. Pane 2-3 tunniks külmkappi.

Tõsta grillile, keera iga 5 minuti tagant ümber ja pintselda jälle marinaadiga. Küpseta ribisid 10-15 minutit kummaltki poolt. 220 kraadi juures küpsevad ribid ahjus 30-40 minutit Pintselda aeg-ajalt.