Foto: Matton Estonia
Toiduuudised
7. jaanuar 2016, 21:36

Tomatipirukad

Ettevalmistuseks 15 minutit + küpsetamiseks 20 minutitSuus sulava tomatipiruka tegemisel on kasutatud itaalia pestokastet, mis annab oivalise maitse. Parim on see pirukas veidi jahtunult. Võid teha kas väikesed pirukad nagu pildil või ühe suure plaadipiruka.

Suus sulava tomatipiruka tegemisel on kasutatud itaalia pestokastet, mis annab oivalise maitse. Parim on see pirukas veidi jahtunult. Võid teha kas väikesed pirukad nagu pildil või ühe suure plaadipiruka.



500 g lehttainast


250 g hapukoort


3 muna


3 sl rohelist või punast pestot


0,25 tl musta pipart


300 g kirsstomateid


soola ja musta pipart


värsket basiilikut



Rulli tainas lahti ja kata sellega ahjupann. Kui teed väikesed pirukad, lõika tainas 10 x 10 cm ruutudeks ja tõsta väiksematesse pirukavormidesse. Sega hapukoor, munad, pesto ja must pipar. Määri segu tainale. Kata poolitatud kirsstomatitega. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 220-kraadises ahjus 20 minutit. Puista peale värsket basiilikut.