Toiduuudised

Pasha: korralik kaloripomm, samas hõrk nagu kohuke (1)

Piret Parik, 26. märts 2016 06:00
Pasha: korralik kaloripomm, samas hõrk nagu kohuke.Foto: Laura Oks

Kohupiim on ülestõusmispühade lahutamatu kaaslane. Peale kohupiimakoogi ja -korbi on eestlaste seas popp ka pasha ehk traditsiooniline vene lihavõttemaius. Et see jõuaks homme pühadelaual pilke püüda, tuleks selle valmistamisega täna südapäeval alustada.

Volgasakslaste perekonnast pärit kondiitri Snezana Härma traditsiooniliseks munadepüha magustoiduks ei ole pasha, vaid hoopis kulitš. See on rosinatega lihavõttesai, mis on kaetud suhkruvaabaga.

"Tavaliselt teeb seda minu ema, enne tegi vanaema ja kui minu lapsed suureks kasvavad, siis hakkan mina oma lapselastele seda valmistama," räägib ta, et selline on kulitši tegemise traditsioon.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

26.03.2016
Käe kaotanud ohver on Venemaale viidud
14.04.2000
Pashaks parim