Pasha: korralik kaloripomm, samas hõrk nagu kohuke.Foto: Laura Oks
Toiduuudised
26. märts 2016, 06:00

Pasha: korralik kaloripomm, samas hõrk nagu kohuke (1)

Kohupiim on ülestõusmispühade lahutamatu kaaslane. Peale kohupiimakoogi ja -korbi on eestlaste seas popp ka pasha ehk traditsiooniline vene lihavõttemaius. Et see jõuaks homme pühadelaual pilke püüda, tuleks selle valmistamisega täna südapäeval alustada.

Kohupiim on ülestõusmispühade lahutamatu kaaslane. Peale kohupiimakoogi ja -korbi on eestlaste seas popp ka pasha ehk traditsiooniline vene lihavõttemaius. Et see jõuaks homme pühadelaual pilke püüda, tuleks selle valmistamisega täna südapäeval alustada.

Volgasakslaste perekonnast pärit kondiitri Snezana Härma traditsiooniliseks munadepüha magustoiduks ei ole pasha, vaid hoopis kulitš. See on rosinatega lihavõttesai, mis on kaetud suhkruvaabaga.

"Tavaliselt teeb seda minu ema, enne tegi vanaema ja kui minu lapsed suureks kasvavad, siis hakkan mina oma lapselastele seda valmistama," räägib ta, et selline on kulitši tegemise traditsioon.

Edasi lugemiseks: