Toiduuudised

Doktoritöö: söö mureta linnuliha – bakterid hävivad kuumtöötlemisel (5)

LISA KOMMENTAAR

antib14. märts 2016, 16:38
Kas kuumutamine eemaldab ja antibiootikumide jäägid?
V.14. märts 2016, 12:39
PARANDUS - V. / 12:36, 14. märts 2016
Kui me vaatame imelikult otsa peredele, kus 8-aastast last imetab ema oma rinnaga, siis miks me oleme harjunud sellise vaatega, kus suur habemega mees endal tissupiima näost sisse kallab?
V.14. märts 2016, 12:36
Ajupesu peab jätkuma. Lihatööstus ja selle mõju on enda juured nii sügavale ajanud, et võiks misiganes väita. See doktoritöö võiks ka välja tuua, et millised oleks soovituslikud ja tervislikumad alternatiivid. "Õnnelikud kanad" ja nende "looted" ei ole üldse tänapäeval meie toidulaual enam vajalikud. Või siis võib-olla on need vajalikud ravimitööstusele, et saaks müüa rohkem ravimeid südamehaigetele, diabeetikutele ja vähihaigetele. WHO kinnitas ju ka hiljuti otseselt selle, et lihasöömine tekitab vähki. Ainuke probleem on see, et WHO on ainult informeeriv organisatsioon. Kuid kurtidele kõrvadele on raske midagi öelda. Huvitav on veel see, et sildistatud on kõik alternatiivid justkui usulahud: #vegan, #taimetoitlane, #toortoitlane jne. See usk või veendumus, et me oleme sunnitud looduse poolt liha sööma, on juba ammu rappa jooksnud. Õnneks on sellel samuti nimetus olemas. See on #karnism.
Lehmapiima on meil ikkagi vaja? Kui me vaatame imelikult otsa peredele, kus 8-aastane imetab oma last rinnaga, siis miks me oleme harjunud sellise vaatega, kus suur habemega mees endal tissupiima näost sisse kallab? See, et see tissu on udar ja beebi on vasikas või kitsetall, ei muuda asja. Olles aastakümneid järginud valesid mustreid, ei tohiks tänapäeva infoühiskonnas enam pikalt vastu pidada.
doktorivorst14. märts 2016, 11:41
söö doktorivorsti ja sa ei põe kunagi
Aru ma ei saa14. märts 2016, 09:22
Listerioos on nakkushaigus, mille kutsub esile bakter Listeria monocytogenes ja mis ohustab eelkõige immuunpuudulikkusega inimesi. Inimesed haigestuvad, kui tarbivad linnuliha, mis on nakatunud kampülobakteri või listeeriabakteriga (Campylobacter spp.) või listeeriabakteriga (L. monocytogenes). Keda, mida uskuda?? Kas kanaliha maaletoojate tellitud lugu?? Miks ei avaldatud kohe 8.märtsi artiklis seda,et doktoritöö autori kinnitusel ei pea tarbijad linnuliha söömist vältima, sest need bakterid hävivad kergesti kuumtöötlemisel????