Toiduuudised

Retromagustoidud: bubertiks või leivasupiks vajalikku leidub kodus alati (2)

Piret Parik, 23. jaanuar 2016 06:00
LeivasuppFoto: Alar Truu

Kui veel 15–20 aastat tagasi sõid eestlased peaaegu iga päev kas karamellkisselli, saiavormi, leivasuppi või mõnd muud lihtsat magustoitu, siis praeguseks on need enamasti unustuse hõlma vajunud. Retrohõngulise kohviku Ott & Matilda naised õpetavad, kuidas seda kiirelt valmivat n-ö vanavara lauale tagasi tuua.

Harjumus magustoitu süüa üldse on aasta-aastalt vähenenud, tunnistab kokk Vivian Sabalson. Põhiliselt tellitakse magusat lastele ning ka siis eelistatakse pannkooke moosiga, tassimaiuseid biskviidi ja vahukoorega ning koogikesi.

Kohviku perenaine Kristiina Altmäe lisab, et vanadest klassikutest läheb endiselt inimestele väga hästi peale kissell kohupiimaga. Seda magusrooga on igaühel koduski väga lihtne teha, kinnitab Vivian.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

28.12.2015
6 soovitust, kuidas vältida ülesöömist