LeivasuppFoto: Alar Truu
Piret Parik 23. jaanuar 2016 06:00
Kui veel 15–20 aastat tagasi sõid eestlased peaaegu iga päev kas karamellkisselli, saiavormi, leivasuppi või mõnd muud lihtsat magustoitu, siis praeguseks on need enamasti unustuse hõlma vajunud. Retrohõngulise kohviku Ott & Matilda naised õpetavad, kuidas seda kiirelt valmivat n-ö vanavara lauale tagasi tuua.

Kui veel 15–20 aastat tagasi sõid eestlased peaaegu iga päev kas karamellkisselli, saiavormi, leivasuppi või mõnd muud lihtsat magustoitu, siis praeguseks on need enamasti unustuse hõlma vajunud. Retrohõngulise kohviku Ott & Matilda naised õpetavad, kuidas seda kiirelt valmivat n-ö vanavara lauale tagasi tuua.

Harjumus magustoitu süüa üldse on aasta-aastalt vähenenud, tunnistab kokk Vivian Sabalson. Põhiliselt tellitakse magusat lastele ning ka siis eelistatakse pannkooke moosiga, tassimaiuseid biskviidi ja vahukoorega ning koogikesi.

Kohviku perenaine Kristiina Altmäe lisab, et vanadest klassikutest läheb endiselt inimestele väga hästi peale kissell kohupiimaga. Seda magusrooga on igaühel koduski väga lihtne teha, kinnitab Vivian.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon