Toiduuudised

Tekst ilmus esmakordselt 2011. aasta oktoobrikuu Tervis Plussis.

Pika elu dieet ehk Mis on makrobiootiline dieet? (14)

LISA KOMMENTAAR

veelgi parem18. jaanuar 2016, 08:06
on mikrotsementraalne antibiopolaarne nanosugessiivne dieet, ameerika miljonär georg muller on seda dieeti kasutades elanud juba 104 aastaseks ning näeb välja kui poisike ja viimaste uuringute järgi on tema bioloogiline vanus 53 aastat, dieeti on lihtne pidada ja efekt on hämmastav
Kata17. jaanuar 2016, 14:25
Selle dieedi ainus õige mõte on, et süüa tuleks kodumaist ning võimalikult vähe töödeldud toitu. Soja, riis jms ei ole meil erinevalt jaapanist kodumaine toit ja tänu põhjamaisele kliimale vajame vähemalt talviti rohkem liha.
murueit17. jaanuar 2016, 13:20
Et need lollijutud ka ükskord otsa ei lõpe!? Küll ikka jätkub tahtmist aina uue ja uue jamaga lagedale tulla.Inimesed ,sööge normaalseid koguseid toitu ja olete sellised nagu tahate!
17. jaanuar 2016, 14:24
Kõige hullem on see, et jagatakse nõuandeid, mis on lausa ohtlikud osadele inimestele.
juri17. jaanuar 2016, 12:42
Ajalooliselt on sojat peetud söödamatuks taimeks: toores sojauba on mürgine mitte ainult inimesele, vaid ka sigadele, kanadele ja kõigile teistele ühe maoga loomadele. Seda teatakse ammusest ajast kui head pinnast lämmastikuga rikastavat taime.
Esimesed, kes leidsid, et fermenteeritud soja kõlbab süüa, olid hiinlased ning esimesed sojatooted olid tempeh, natto, miso ja sojakaste. Kuid hiinlased ei söönud kunagi fermenteerimata sojatooteid, sest nad teadsid, et need ei sobi inimese toiduks. Sojauba sisaldab fütiinhapet, mis seob organismis endaga tsinki, rauda kaltsiumi ja magneesiumi, ning teeb nende kättesaadavuse kehale võimatuks. Lisaks sisaldab sojauba trüpsiini inhibiitorit, mis peatab inimese kehas olulise ensüümi trüpsiini toimimise.
Hästi tuntud on ka asjaolu, et soja imiteerib organismis naissuguhormooni östrogeeni toimet ning uurimused on näidanud, et sojatoitu tarbiv beebi võib saada iga päev isegi kuni viie rasestumisvastase tableti jagu östrogeeni. -
hjuh17. jaanuar 2016, 14:04
No ja siis kui toores ei kõlba süüa? Liha sa ju ka ei söö toorelt? Kartulit vaevalt, et sa toorelt sööd. Natto on toiduaine mis viib ükskõik kui paksult halba kolesteriini täis kehast kogu halva kolesteriini välja paari nädalaga. Paku parem variant nattole!
to hjuh17. jaanuar 2016, 14:27
Sa vist ei saa aru mida tähendab fermenteeritud soja. Ka keetmine ei tee sojad toidukõlblikuks, kui soja on eelnevalt fermenteerimata.
mhm17. jaanuar 2016, 14:21
Ajalooliselt peeti ka teravilju inimestele sobimatuteks, mitte kõik ei talu gluteeni, vaesus ja teadmatus (nõiad ja teadjad tapeti maha massonide poolt) sundis inimesi sobimatut toitu sööma. Kellel sooltega jamad teavad hästi, kui kaugele tasub teraviljadest hoida, et kõhuvalude (mis vahel maskeeruvad seljavaludeks) käes mitte kannatada. Hapendatud teraviljast leib on juba hoopis teine toit kui pärmiga kergitatud leib. Tuleb endale mingid sobivad variandid leiutada, muidu on sooled ribadeks, kogu organism põletikus, liigesed puruks, aju saab kahjustatud, sedasi vanaks ei ela. Inimorjadelt muidugi ei eeldatagi, et nad peaks vanaks elama, 58 aastat on kasulik tööiga ja edasi kärvaku lahkesti maha! Ka see on meile mõtlemisse sisestatud programm massoonide poolt.
Hapendamine on hea võimalus saada rohkem toitaineid ja oluliselt parem meeleolu. Kodus ise aedviljade ja ka teraviljade hapendamine ei ole ka mingi vaev hea enesetunde nimel. Laod purki ja ise valmib 3-4 päeva, kasutada sobib salatina või edasi sooja toidu valmistamiseks. Kehakaal muide langeb kenasti, kui süsivesikud on välja hapendatud, õgimishood praktiliselt kaovad, kuna meeleolu paraneb.
TT17. jaanuar 2016, 22:56
mis meeleolu? mugid mingit haput päevade kaupa ja tore olla? õpi elama!
juri17. jaanuar 2016, 12:36
Guugeldage "Soya alert"!17. jaanuar 2016, 11:43
"Makrobiootilise eluviisi järgi joonduja saab sojatoodetest palju fütoöstrogeene. Need taimsed eelhormoonid võivad vähendada rinnavähi riski."
Vastupidi ikka. Eriti hormoonpositeiivse rinnavähi korral kuulub soja lausa keelatud toiduainete nimekirja.
Sojatooted sisaldavad fütoöstrogeene, millel on isegi mehe organismi naiselikumaks muutvad mõjud.
Kilpnäärme alatalitluse korral on soja "mustas nimekirjas", kuna blokeerib kilpnäärme hormoonide sünteesi ja joodi ainevahetust.
Ka mineraalide, nagu kaltsiumi, magneesiumi, raua, tsingi imendumist takistab ja tulemuseks on mineraalainete puudus organismis.
Emmi17. jaanuar 2016, 11:23
Kuidas siis valkudest puudu tuleb kui süüakse nii palju oatooteid?
17. jaanuar 2016, 13:51
Taimne valk ei ole sama mis loomne valk, kui süda jupsima hakkab valgupuudusest siis see ei ole ka just mugav olukord.
Emmi17. jaanuar 2016, 11:21
Kuidas siis valkudest puudu tuleb kui süüakse nii palju oatooteid?