Toiduuudised

Tekst ilmus esmakordselt 2011. aasta oktoobrikuu Tervis Plussis.

Muna, igas eas vajalik

Mihkel Zilmer, 15. jaanuar 2016 16:53

9 KOMMENTAARI

n
no vat siis/ 16. veebruar 2016 07:05
haiglas olles sai peaaegu igal hommikul muna söödud,
k
Keedumuna/ 17. jaanuar 2016 12:09
Oleks võinud rääkida ka vedelaks jäätud ja kõvaks keedetud munast - kas on mingit vahet?
Seda olen kuulnud, et kõvaks keedetud muna paneb kõhu kinni.
*
Muidu see on juba paarkümmend aastat vähemalt teada, et muna söömine ei põhjusta "veresoonte lupjumist" - nagu seda vanasti nimetati.
Vanasti sealiha (parem puhas ja väikese pekikesega, parem erasektori oma) ja muna pannil oli ikka tõeline maiuspala minu jaoks.
n
nii/ 17. jaanuar 2016 07:30
Õigus, mh, see debiilikujutt, et muna hirmus kahjulik, oleks tulnud juba ammu selgeks teha. Nüüd ikka veel, eriti mõni vanamutike, ei julge rohkem kui ühe muna nädalas süüa, sest ükskord ju keegi ütles...
h
happu piim/ 16. jaanuar 2016 17:10
muidugi muna ja sea liha kui sa teed füüsilist tööd aga kui sa kontoris istud siis võid ka ära surra sellise toidu tarvitamisega
h
happu piim/ 16. jaanuar 2016 18:17
kiirustasin algul saad vähi ja siis aeglaselt sured
r
RCS/ 16. jaanuar 2016 13:11
Artikkel on väga hea, süsteemne, ilmus juba 2011, aga oli juba siis selgelt ettevaatav.
Näiteks, viimastes USA toitumissoovitustes, nii 2010 kui ka 2015, ongi muna uuesti tagasi oma väärtuslikul kohal ja ka munast pärineva kolesterooli jutuga hirmutamine on nüüdseks kadunud!
t
Tore/ 16. jaanuar 2016 11:08
Tore, et totaalse söömist puudutava pseudo sekka aegajalt ka midagi paikapidavat pakutakse.
m
mh/ 15. jaanuar 2016 23:38
s
Satuvad ikka igasugused siia,/ 21. jaanuar 2016 15:24
kes küll kirjutada oskavad, kuid ajukahjustusega...