PAKUB KUNDEDELE KÄSITÖÖKOHVI: «Filtrikohvide Ferrari on Chemex,» usub Inger Udeküll ja seepärast tutvustab seda ka Kohvihooliku klientidele. Foto: Alar Truu
Toiduuudised
9. jaanuar 2016, 06:00

KOHVISÕLTLASTELE: filtrikohvide Ferrari espresso asemel (7)

"Kui espresso on siirupine, peaaegu must vedelik, siis filtrikohv on klaar ja paraja happega. Selline kerge, ilma piima ja suhkruta joomise jook," räägib Kohvihooviku perenaine Inger Udeküll kohvimaailmas toimunud maitsemuutusest. "Muidugi sõltub palju ka sellest, millist puru sa parasjagu kasutad."

"Kui espresso on siirupine, peaaegu must vedelik, siis filtrikohv on klaar ja paraja happega. Selline kerge, ilma piima ja suhkruta joomise jook," räägib Kohvihooviku perenaine Inger Udeküll kohvimaailmas toimunud maitsemuutusest. "Muidugi sõltub palju ka sellest, millist puru sa parasjagu kasutad."

"Kui paljudele on kohv üks mõru ja kibe jook, siis tegelikult peab see olema hoopis magus ja parajalt happeline. Kohvimaailm on veel keerulisem kui veinimaailm," teab seni rohkem viimasega kokku puutunud Inger Udeküll.

Kohvi valmistamise viise on palju ja igal paigal omad traditsioonid, aga kõige popimad on praegu siiski filtrikohvid.

Edasi lugemiseks: