Pea piiri suhkruga! Kõrvitsasalat pole kompott.Foto: Tairo Lutter
Toiduuudised
19. detsember 2015, 06:00

Pea piiri suhkruga! Kõrvitsasalat pole kompott (3)

"Kõrvitsat tuleb tasasel tulel keeta ja suhkruga mitte liialdada, see pole kompott! Ja sünteesäädika asemel soovitan katsetada veiniäädikat, maitse saab huvitavam," ütleb Sämmi Grilli juhataja Merle Mutli. Sel moel keetes ei saa kõrvitsasalatit untsu keerata.

"Kõrvitsat tuleb tasasel tulel keeta ja suhkruga mitte liialdada, see pole kompott! Ja sünteesäädika asemel soovitan katsetada veiniäädikat, maitse saab huvitavam," ütleb Sämmi Grilli juhataja Merle Mutli. Sel moel keetes ei saa kõrvitsasalatit untsu keerata.

Parima salati saab Merle Mutli sõnul ikka ja ainult Eesti suurest ja kollasest kõrvitsast. "Olen katsetanud ka teisi intensiivsemat värvi viljalihaga kõrvitsasorte, kuid need sobivad paremini grillile ja pannile kui marinaadi sisse."

Selleks, et kõrvitsasalat jääks parajalt krõmps, tuleks kõrvitsatükid jätta ööseks külma marinaadi seisma.

Edasi lugemiseks: