Toiduuudised

Süda ja toitumine: Eesti inimese kirstunaelad on sool, suhkur ja loomne rasv

Kersti Eero, 11. september 2015 09:25

8 KOMMENTAARI

r
Rumal jutt/ 20. oktoober 2015 19:24
käige vahel surnuaial, vaadake hauakivisid ja arvutage kui kauaks ikka inimesed vanasti elasid ja siis vaadake kas tahate edasi targutada
t
T.Mets/ 11. september 2015 20:00
Ja mina arvasin, et refid, Brüssel ja migrandid
v
Vanasti söödi hädaga/ 11. september 2015 11:13
sealiha, kanamune, võid, toorpiima. Elati üsna kõrge eani tervena. Ise olen 64.a, söönud kõike, viina visanud mõõdukalt. Suitsumeeski 45 a. (aga ei ärple sellega). Pikkust 182, kaalu tsirka 80 kg. Vehin võimalusel kalal käia. Pole elusees kuulanud toidutarkade nõuandeid. Igasuguste moolide ja mikrogrammide arvutamise asemel soovitan võrdlemisi palju looduses viibida. Tänagi ring kalal käidud, ei näkanud. Lähen õhtueel uuesti. "Miks peab oma elu nii keeruliseks elama"? Ja muud valemit polegi vaja.
6
11. september 2015 13:19
m
Ma pole öelnudki,/ 11. september 2015 16:13
et olen liiga vana. Aga praegusi noori vaadates, kuulates, jääb küll mulje, et juba peaksid füüsise poolest pensionile minema. Ei, mina ei kurda tervise üle.
m
mnjaa/ 11. september 2015 11:00
Kuidas seda soolatarbimist vähendada, kui toiduainetööstused uhavad oma tooted soolaga üle? Mõnikord tahaks vorsti ja sinki jms ka süüa, aga pole võimalik, kõik on nii ülisoolased (selle tulemus, et hakkasin teadlikult toitudesse vähem soola panema). Kui kuskile välja sööma minna, siis enamikes kohtades on toit liiga soolane. Tundub, et eestalstele ongi vene ajast jäänud komme, et ühtegi muud maitseainet ei ole, seega lisame aga soola.
Suhkruga on sama asi.
t
tegelikult/ 11. september 2015 10:35
Tänapäeva toit koosneb peamiselt keemiatööstuse jäätmetest, kui maitse järgi otsustada. Sool, suhkur ja rasv on selle kõrval poisikesed.
h
Hetk/ 11. september 2015 10:27
Rumal jutt. Vanasti tarbiti kõike ja inimesed elasid kõrge eani. Organism vajab kõiki aineid, kuid mõõdukalt.