Toiduuudised

Eesti leiva päev ja suur sügislaat vabaõhumuuseumis (1)

Õhtuleht.ee, 5. september 2015, 07:00
Leivapäev ja sügislaat vabaõhumuuseumis.Foto: Teet Malsroos
Vabaõhumuuseumi traditsioonilise leivapäeva peakangelane on kodumaine rukkileib: tutvustatakse rukkileiva saamislugu rehepeksust ja jahu jahvatamisest kuni värske leiva maitsmiseni.

Tähelepanuta ei jää ka muud põnevad eestimaised toidud, seekord tutvustatakse lähemalt tavanditoite katsikupudrust pulmatordini. Erilist tähelepanu pööratakse setu ja peipsivene põnevatele maitsetele.

Kohalikku toitu ja käsitööd saab kaasa osta suurelt sügislaadalt, kodumaist mahetoodangut leiab Sassi-Jaani talu õuelt. Leivapäeva raames selguvad ka selle aasta parim mahetootja ja parim mahetoode.

Tegevust jätkub kella 10–16 ja tasuta bussid viivad kohale Viru hotelli eest kell 10, 11, 12 ja 13. Samade bussidega saab ka kesklinna tagasi. Tasuta bussid muuseumi väljuvad ka Roccal Mare keskuse kõrvalt. Muuseumipilet maksab 7, perepilet 14 €. Vaata täpsemalt evm.ee.