MAITSEV KÕHUTÄIS GARANTEERITUD: Jutt haugi mudamaitsest on Pärnu ja Tabasalu kalakohvikute peakoka Jaanus Krassi kinnitusel puhas linnalegend.Foto: Stanislav Moškov
Toiduuudised
8. august 2015, 08:00

"Kõige rohkem maitseb mulle see kala, mille ma ise püüdnud olen." (1)

"Eestlase põhikalad on haug ja ahven, kes elavad nii magevees kui merelahtedes ja on enam-vähem aasta ringi meil ka kättesaadavad," ütleb FAO27 kalakohviku peakokk Jaanus Krass. Seepärast valis ta need välja ka Pärnu kalameeste hommikusest saagist, et Õhtulehe lugejatele kaks kiiret suvist kalarooga valmistada.

"Eestlase põhikalad on haug ja ahven, kes elavad nii magevees kui merelahtedes ja on enam-vähem aasta ringi meil ka kättesaadavad," ütleb FAO27 kalakohviku peakokk Jaanus Krass. Seepärast valis ta need välja ka Pärnu kalameeste hommikusest saagist, et Õhtulehe lugejatele kaks kiiret suvist kalarooga valmistada.

"Mulle endale meeldib enim suitsuahven, olen seda lapsest saadik ise püüdnud ja suitsutanud," ütleb Sauga jõe ääres kasvanud Jaanus Krass. Kohalikku ahvenat, sedakorda kolmel eri viisil küpsetatult, pakkus Jaanus ka kevadel Pärnu esimesel restoranide nädalal.

Hästi lähevad kaubaks lest ja suitsulatikas

Edasi lugemiseks: