Ardo KaljuveeFoto: Meelis Tomson
Toiduuudised
8. august 2015, 08:00

SUVEKÖÖK: fotograaf Ardo Kaljuvee

"Kui kodus juhtun olema, maiustan kerge kitsejuustusalatiga. Kahe portsu tegemiseks läheb vaja 150–200 grammi kitsejuustu, paar viilu saia, natukene salateid – rukolat, jää- ja lehtsalatit, kümme kirsstomatit, peotäis seedermänniseemneid, üks punane sibul, 2 sl oliiviõli, 1 sl punaveiniäädikat ning soola ja pipart. Rebi salatilehed taldrikule, viiluta sibul ja poolita tomatid. Lõika juust viiludeks ja sai juustusuurusteks tükkideks. Pane need üksteise peale ja grilli 200kraadises ahjus umbes 10 minutit, et juust muutuks kuldseks. Soovitaksin valida kõva koorikuga kitsejuustu – see ei lähe ahjus laiali. Nagu arvata võib, on minu kui fotograafi jaoks toidu välimus väga oluline. Viimaks pane juustusaiad salatile, puista peale seedermänniseemned ja nirista üle õlist, äädikast ja maitseainetest tehtud kastmega."