Tekiilas sisalduvad suhkrud agaviinid võivad aidata kaalust alla võtta.Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
15. juuli 2015, 16:00

Viis üllatavalt lihtsat nippi lisakilode kaotamiseks

Kõik on vähemalt korra elus kogenud: keerulisena näivad ülesanded on tegelikult imelihtsad. Siin on viis üllatavalt ja lihtsat võimalust, kuidas kehalt lisakilosid kaotada.

• Söö mune! Ameerika teadlased leidsid, et dieeditajad, kelle hommikueine sisaldas mune, võtsid teistest rohkem alla, ehkki mõlema grupi hommikusöögis oli ühepalju kaloreid, kirjutab portaal Harperbazaar.

• Söö lihtsat salatit! Liiga palju lisandeid pole hea ei riietuse ega roheliste salatite puhul. Kasuta igas salatis vaid üht lisakomponenti, nagu näiteks avokaado, juust või pähklid.

• Joo tekiilat! Mehhiko teadlased avastasid, et tekiila valmistamiseks kasutatavates agaavitaimedes leiduvad suhkrud agaviinid ei seedi, ei tõsta veresuhkru taset ning võivad aidata kaalust alla võtta.

• Joo mullivett! Inimesed kipuvad sööma ka siis, kui nad tegelikult on janus. Vesi, eelkõige mullivesi, tekitab aga tõhusama täiskõhutunde.

• Söö puuvilju! Kui sulle müsli ja kõikvõimalikud helbed ei meki, söö nende asemel kuivatatud ploome, avokaadot ja põldmarju – neis on ohtralt täiskõhutunnet tekitavaid kiudaineid.