- Süütematerjal (pilpad, toiduõli, paber, ökoloogilised süütekuubikud) ja tikud.
- Vesi (võib olla ka muu vedelik, näiteks õlu) pihustipudelis, et leeke kustutada.
- Lapikute otstega grilltangid (kahvlit liha keeramiseks ei kasutata!), grillpintsel, šašlõkivardad (nende otsa aetult saab grillida paljusid lisandeidki). Head vardad on metallist ja kandilised – nende otsas ei hakka lihatükid omatahtsi pöörlema.
- Käepidemega paarisrestid (head nt kala grillimiseks).
- Lõikelaud, kokanuga, lihakäärid, foolium.
- Kuumuskindlad ahjukindad, köögipaber.
- Roop süte segamiseks, traathari grillresti puhastamiseks.
Mida suurem vilumus, seda rohkem oskab grillija tahta ja soetada veel muidki tarvikuid, mis grillimise mõnusamaks ja tulemuse maitsvamaks muudavad.
Allikad: Enn Tobreluts, www.nokitseja.ee, www.juhendaja.ee.
Kommentaarid