RAUNO MÄRKS Foto: TEET MALSROOS
Toiduuudised
20. juuni 2015, 08:00

Suvesöök: Rauno Märks paljastab suvelemmikud

Raadiohääl Rauno Märks: "Üldiselt on minu kindlad suvelemmikud kõik, mida omaenda aed pakub. Püüan toitudele jõudumööda lisada ürte – sellerit, basiilikut, tilli, värsket sibulat ja peterselli. Alati on aukohal ka porgand ja hernes ning loomulikult maasikad. Üks peamisi suverituaale ongi neid otse peenrast süüa.

Kui rääkida konkreetsetest toitudest, siis mõni ongi mul ainult suvemenüüs. Kerge palava päeva saadan ma mööda arbuusi ja kamaga. Keefir, kamapulber ja ohtralt suhkrut. Paar-kolm klaasitäit päevas ja kõht ongi täis. Suve lõpupoole lülitub menüüse kukeseenekaste värske keedukartuliga. Retsept on lihtne – seened (võimalusel käin ise korjamas), praen need sibula ja võiga läbi, keedan kartuli ja hakin värsket tilli sisse. Sellest söön ma suve jooksul isu täis ja septembrist on see roog menüüst maas. Suvemaitse toob mulle alati suhu ka suitsukana, mida me maal vanemate juures aeg-ajalt teeme."