Foto: Margarita Gavrilova
Moekeerise blogi
30. märts 2015, 11:37

Kuidas vabaneda kevadväsimusest? (1)

Kevadväsimus kogub tuure. Päevast päeva peame lahendama erinevaid töö, kooli või koduga seotud muresid. Selle tuhina sees vahel unustame enda. Iga üks meist vajab hetke iseendale. Tihtipeale isegi vabal ajal on pea pungil töö mõtetest ja peas keerlevatel to do list`il pole otsa ega äärt. Väga oluline on sisemise pinge ja stressi olukorras osata lõdvestuda. Täna räägin teile, kuidas mina võitlen kevadväsimusega.

Kord nädalas teen näomaske. Hiljuti avastasin kaks väga odavat ja head savimaski. Mõlemad leidsin Maxima-st. Iga paki hind oli umbes 0,69 euro senti.

Igas pakis on kaks kotikest. Ühest kotikesest piisab kaheks näomaskiks. Savipulbrit tuleb segada leige veega mittemetallist nõus hapukoore taoliseks massiks. Seejärel kanda pintsli abil nahale ja hoida umbes 5-15 minutit.

Avastasin, et Avon`i jumestuskreemi pintsliga on seda maski väga kerge peale kanda. Kuna pintsli hind on kõigest 3,99 eurot, siis ei ole pintslist eriti kahju. Lisaks saab selle ilusti puhtaks pesta sooja vee ja seebiga.

 

Kuni näomask kuivab, teen endale tavaliselt värskendava smuuti. Minu lemmiku smuuti valmistamiseks läheb vaja: külmutatud vaarikaid, külmutatud maasikaid, ühte banaani, neli jääkuubikut ja pool klaasi piima või jogurtit. Viskan kõik koostisosad blenderisse. Blenderdan ühtlaseks massiks ja valan klaasi. Voila!

Seni kuni naudin värskendavat smuutit ja ootan maski kuivamist kuulan tavaliselt lõõgastavat muusikat. Spotify`st leiate palju erinevaid sobivaid playliste. Mu lemmik playlist`id selleks puhuks on „Totally Stress Free“, „Your Favorite Coffeehouse“.

Peale maski maha pesemist meeldib mulle natuke mediteerida. Selleks kasutan äpp-i nimega „Take A Break“. See äpp on leitav Android sedamete Play poest. Iphone`ide jaoks on olemas äpp nimega „Simply Being“.

Kui mul on piisavalt aega, siis loen raamatut ja sukeldun lehekülgede vahel peituvasse  põnevasse maailma.

Märtsis hakkasin käima MyFitness`i trennides ja jõusaalis. Kaks tundi jõusaalis mõjuvad nii füüsiliselt, kui vaimselt värskendavalt. Kõikidest nutiseadmetest eemal olemine aitab mul lõõgastuda ja korraks visata peast töö ning kooli mõtted. Lihtsalt jooksen tund aega ja vaatan linna.

 

Ilmade ilusamaks muutudes püüan rohkem aega veeta värskes õhus. Nädalavahetusel püüan rohkem aega veeta koos toredate kaaslastega pargis või rannas jalutades.

Sellised on minu soovitused kevadväsimusest jagu saamiseks. Mida teie tavaliselt teete?