Toiduuudised

MIS JUHTUS: vastlakuklite hind tegi viimaste aastatega läbi mitmekordse hüppe (54)

LISA KOMMENTAAR

A.H.17. veebruar 2015, 23:02
Tööjõukallinemine kergitas vastlakuklite hinda 5Xkorda? Huvitav kas siis pagarite palk kerkis kah viis korda? Kui nii siis vahetan päevapealt ametit, kaua ma masinaõli sees ikka suplen, toiduõli on igal juhul meeldivam.;)
raamatupidaja17. veebruar 2015, 15:39
lugesin lugu mitu korda ja aru ei saanud milliste kuklite hinda võrreldi sellise tulemuse saamiseks. Kas ühe ja sama firma omi eri aastatel või mullust poe kuklit noobli kohviku omaga? on olemas suur vale, väike vale ja statistika. Antud lugu käib viimase juhtumi alla
Ostke homme.17. veebruar 2015, 09:39
Mina saan palka 500 eurot, ametnik 1500. Seega, mina ei osta ühtegi, ametnik aga ostab mitu karbitäit. Ja kes siiski niiiiiii väga neid kunstkukleid osta taha, oodaku homseni - siis hakkavad hinnad vaikselt langema.
Homme? Ünista edasi. 17. veebruar 2015, 23:05
Täna kell kuus õhtul põld Pirita selveris kuklitest enam haisugi, Merivälja konsumis samuti, jah piparkooke ja jõuluvana, põdra ja kUsepuu piltidega kommikarpe palun väga, vastlakukleid - tutkit. Alles teisel pool raudteed saastukas sain ostetud.
MMM17. veebruar 2015, 07:25
Pole iial seda poepaska ostnud!!!!Kui ikka tahan korraliku kukkelt,teen ise.10-15 kukli jaoks kulutan tegemisega küll natyke aega aga see-eest värsked ja õige vahukoorega.Ja mis peamine,isetehtyd kuklid lähevad maksma vaid 2,8 aeurot!!!!Asi polegi selles,et saan ,,odavalt,,pigem selles,et kui ikka ükskord aastas tahta häid kukleid,siis ikka leiab selle aja,et need ise valmistada.
tom17. veebruar 2015, 07:22
tööjöud kallines,aga palk ei suurene selle töttu üldse?kus on loogika?
t.17. veebruar 2015, 07:20
Olete üle söönud ja rasvumine käib tervise peale.Kui odavat vastlakuklit veel sadades sööma hakkate olete kui elevandid kaalult.
17. veebruar 2015, 07:12
Küsiks kuklisööjatelt, et kas te muidu ikka vastlapäeva tähistate ka? Käite liugu laskmas jne? Või õgite lihtsalt kuklit, sest on vastlapäev?
R.17. veebruar 2015, 07:12
Miks on neid üldse vaja süüa? Ühest peaks piisama, kui nii häda on.
m3017. veebruar 2015, 01:39
Vastlakukkel või asi, krt ma ei saa aru kellele need maitsevad üldse?ma ei sööks siis ka ühte ära kui 5 euri peale makstakse!!!
,16. veebruar 2015, 23:41
Keda kotivad vastlakuklid? Õ_õ
Ei16. veebruar 2015, 23:08
Ei kavatsegi neid osta! Minu jaoks pole nad kunagi midagi erilist olnud. Tavalisele saiaplõnnile on magus vahukoor peale lastud ja kõik.
hah16. veebruar 2015, 22:17
Ärikate suuvoodrid pakkusid jälle kõhutäie naeru jaoks! Mis iseenesest on tervislik võrreldes selle jahuplönni söömisega.
muhv16. veebruar 2015, 21:55
Vaatasin ka poes kukleid -90c Oli tk.elus ei raiska nii palju taha tyhja saia ja tupsu vahukoore peale.tegin ise.tulid Jube head ning sain ca 5 euro eest niimoodi kukleid et saan ndl lopuni syya.
väkk16. veebruar 2015, 21:34
kahjulik tervisele... sai rasvase suhkrukoorega...
ÄRGE OSTKE VASTLAKUKLEID POEST16. veebruar 2015, 21:23
ihhihhii16. veebruar 2015, 21:22
euro hinda ei tõsta.alles oli siin selline artikkel.lollidemaa.
ahahaha16. veebruar 2015, 21:54
rumalus on näha hinnatõusus euro põhjust.aga kui oleks,siis on ikka eesti euro ikka kõva küll.tõstis nii lätis kui leedus hindasi.
Mart Palmas16. veebruar 2015, 20:31
Olgu hind milline tahes, peaasi, et nad sinna sisse moosi ei paneks. See solgib hea asja täielikult ära.
...16. veebruar 2015, 20:28
Vastikud ja ebatervislikud. Ma ei söö neid magedaid taignaseid poolligunenud pölnne niikuinii, küsigu või 3€. Tundub, et tegemist on pankrotimeistritega.
näljaspetsialist16. veebruar 2015, 20:21
kui tahate luksusliku hinna eest hommikul kerget suupistet, siis selleks parim koht on Selveri pirukalett. Mingil päeval oli vist suitsukana raisku minemas ja pakuti suitsukana pikukest pea 12 euri kilo! Tavalise pikukese sees-pea 9eur/kilo on ilmerlt poolteist realiseerimisaja ületamas viinerit,tiba 3 päeva tagasi realiseerimisaja ületanud juustu ja 10 sendi eest muud saiataolist ollust koguväärtuses alla 60 sendi ja maksab see mikserdades 1,3eur keskmiselt! Head isu!
ddd16. veebruar 2015, 20:18
vahet pole kuna ei osta vaid teen ise.
Uno16. veebruar 2015, 20:17
A/Selts.. Eesti Vabariik!:Kindlalt liigume,5-e parema riigi hulka,ainult et tagantpoolt, arvastatuna!;(
mats17. veebruar 2015, 06:50
ei saa vingatsitest aru. vinguvad siin enamuses need kellele vastlakuklid ei maitse - aga miks nad vinguvad? inimesed kes küpsetada oskavad pn õnnelikud sest nende küpsetiste eest oolakse nõus järjest rohkem raha välja käima ning kuklileti saba vaadates rahval raha on. saab ka kokku hoida ja ise kakud küpsetada ja vahukoort mikserdada. ise olen ostnud ja olen ise teinud ja alati õnnelik. tänud inimestele ja riigile, täis kõhu ja hea tujuga trügimegi rikaste riikide sekka. kusjuures maailma mastaabis me olemegi rikaste seas. see, et maailmas on olemas veel rikkamaid ei tee meid veel vaeseks.
no16. veebruar 2015, 20:16
ei usu et eestlased ise kodus enam kukleid teevad,tuttaval ka uus köök ja nii peen värk,et kotlette ka ei tohi teha,sest siis haiseb köögis,ikka jube värk,aga meil ajavad küll kahe suupoolega sisse naise tehtud -haisvaid roogi-.,aga varsti tuleb leedilt kukliraamat,nii-et järjekorda.
Anton16. veebruar 2015, 19:56
Lühike vastus: kapitalismus, hinda saab tõsta niikaua, kui keegi maksab! m.o.t.t.
Reede16. veebruar 2015, 19:47
Kas kuklivalmistaja töötasu on tõusnud 3-4-5 korda? Mingi hämamine jälle tööjõu kallinemisega.
tingu16. veebruar 2015, 19:42
Mul jummala savi, määrige oma kuklid omale kasvõi pähe :) Just pannilt tuli aurav ja krõbe praesilk ning potis kuum mundris kardulas ootel - taon seda rooga täna-homme nahavahe täis ja ostku kuklikesi, kes soovib.
njahh16. veebruar 2015, 19:39
küllap siis pagari palk ka tõusnud kuni kümme korda.
tere16. veebruar 2015, 19:18
meil siin soomes maksavad kll 10 senti
////16. veebruar 2015, 18:39
vaadake poes ringi, mingid valla lihapallid, mis varem maksid 1.79 maksavad nüüd 2.99. Vastlakukkel pole muud kui sai vahukoorega, mis mõttes neid peab ostma üle mõistuse kõrge hinnaga? Hüppeline toiduainete hinnatõus on alanud, küll see eur kukkumine ka tuleb.
Riho16. veebruar 2015, 18:20
Olgu aga siinkohal kohe öeldud, et kuklite puhul on mingist keskmisest hinnast üldse raske rääkida, sest kohati tuleb võrrelda võrreldamatut. Kuidas nii- Vastalakukkel üks ja ainus on kukkel vahukoorega.Ülejäänud on kõik vastalakukli laatsed tooted
Riho16. veebruar 2015, 18:17
Olgu aga siinkohal kohe öeldud, et kuklite puhul on mingist keskmisest hinnast üldse raske rääkida, sest kohati tuleb võrrelda võrreldamatut. Kuidas nii. Vastalakukkel üks ja ainus, on kukkel vahukoorega. Ülejäänud on vastlakukli taolised tooted.
INIMESED16. veebruar 2015, 18:02
Ärge ostke neid halbu kukleid - tehke ise oma perele. Retseptid ju lehes ja lihtne teha. Aga las need poe omad söövad pagarid ISE ära !!!!!!!!!!
just16. veebruar 2015, 18:43
võtsid mul sõnad suust,täpselt nii ,peame neile kuidagi näitama,et hind on kallis.Enamusel pole isegi vahukoort vaid mingi imelik ollus.
tehke ise kukleid16. veebruar 2015, 17:57
Tehke ise kukleid, saate odavamalt ja palju rohkem. Küpsetate kuklid ja vahukoort on poest saada. Ja alati ei pea olema vahukoor. Mina näiteks küpsetan kuklid ise ja täidiseks panen kohupiima, kuhu segan sisse külmkapist suveks tallele pandud maasikaid, mustsõstraid, vaarikaid.
17. veebruar 2015, 12:01
sina võid teha omale kohupiimakukleid või mida iganes sa tahad, mustikate ja mustsõstardega, aga vastlakukkel on kukkel vahukoorega ja nii jääb, valge sai koos rammusa koorega oli kevadise paastuaja luksuselaks, aganaleiba ja odrajahukörti söödi iga päev aga nüüd on siis eksperdid jõudnud järeldusele et see kukkel tuleks asendada aganaleivaga ja koor lumega et oleks tervislikum. Minge metsa, sööge või sammalt kui tahate aga ärge mängige asjatundjaid seal kus pole vaja.
üks16. veebruar 2015, 17:48
mõttetumaid päevi on vastlapäev koos oma "pirukaga"."pirukas" on kõige odavamast looma jahust tehtud saiake millel on tükk ära lõigatud ja sinna tüki ja saia vahele on siis mingit magusat valget pläga pandud.mina ei taha ilma eest ka seda "pirukat".
oll16. veebruar 2015, 17:30
lollidelt tulebki raha võtta. seni kuni on tarbijaid las küsivad hinda.
Noh16. veebruar 2015, 17:06
Selge ju,et kui keegi vaid maksaks,küsiks kukliku eest kasvõi 10 euro tk.Sama kehtib kõige kohta meie riigis.
Kus on ometi lagi,kus rahavas möllama hakkaks???
euro16. veebruar 2015, 17:01
hinda ei tõsta. tellige kuklid valgevenest.
juss16. veebruar 2015, 17:23
parem juba soomest, seal on tööjõud odavam ja seepärast ka kuklid odavamad.
euro16. veebruar 2015, 17:01
hinda ei tõsta. tellige kuklid valgevenest.
euro16. veebruar 2015, 17:01
hinda ei tõsta. tellige kuklid valgevenest.
Maiasmokk16. veebruar 2015, 16:43
Eks see ole ikka va kontrollimatul ahnusel baseeruv pseudomajanduse mudel ehk liberaalne turumajandus.
Naine küpsetab juba mitmendat aastat ise kuklid. Poest 35% koort, see vahtu lüüa ja keldrist õunamoosi kukli sisse.
Palju parem kui poe omad.
Tehke ka ise.
Pidu katku ajal16. veebruar 2015, 16:40
Kas neid hinnakeevitajaid huvitab, et iga 4 pere veeretab sente pihus ja maksab kogu palga maksudeks? Nagu ütles Marie Antoinette: Kui rahval pole leiba, söögu siis kooki! Olen minagi mitmel korral kaupluses silmi hõõrunus, et kas ma näen õigesti, kui hind on aasta algul keevitatud poole kõrgemaks jne
17. veebruar 2015, 12:06
iga 4 pere tehku omale kuklid kodus ja pole vaja mingit sendiveeretamist ega kapitaliste kiruda. Söögi tegemiseks on müügil poes kõik vajalik ja kogu algmaterjal on juba mõnda aega ainult odavamaks läinud, suhkur, sool, jahu, õli, või, pärm, vahukoor- aga kui lollus või laiskus ei luba küpsetada siis makskugi ennast vigaseks.
16. veebruar 2015, 16:37
Kas need käparditest isehakanud ,,pagarid" on kordki söönud, vähemalt näinud ka tõelist vastlakuklit !? See mis toimub on laus-sita, pasa müük ! Kes paneb tõelise vahukoore asemel keemia-vahtu, kes klopib kohupiima vahtu segades jumal teab mis möginatega....... Ah et moos ka....!? Mis moosist te räägite kui ,,moosis" on moosi alget ehk 20%, ülejäänu tärklisekliister või adrukeedis ! Tehke ikka ausat kuklit.......VAHUKOORE ja JÕHVIKAMOOSIGA ! Ja jah, kirjutasin suurelt et näeksite lugeda mis tõeliselt kukklisse käib.....ja sai tehke ikka kardemoniga, mida nuusutada hea lõhna pärast juba.....
Täpselt sama sugust jura toodavad eesti pagarid, olgu ta suure tähega või väiksega....meekooki ! Alleluuja, kas olet kunagi maitsnud meekooki !? See, mida te teete on lausa pask, tõeline pask ! Toidu kohta, algainete kohta on häbi nii öelda aga kui neist ei osata muud enamat teha kui paska.....
On midagi juurde lisada [email protected]
Lugeja küsib:16. veebruar 2015, 16:18
Mis asi on "keskmine(neetud- toim.) vastlakukkel"?
siililegi selga16. veebruar 2015, 16:16
ikka eestlase ahnus, tootja ahnus, kaupmehe ahnus, aga meie vaesed ja nalginud vallasemad ja pensionarid ostavad koike koige kallimat, nii et miks peaks keegi normaalse hinnaga muuma, ikka kallilt.
Kusjuures eesti vastlakuklid ei ole head, kuivad, vastiku moosiga ja kunstvahuga kaunistatud, mitte vahukoorega. Kavatsen ise teha.
Maarja16. veebruar 2015, 16:10
Kellel need palgad tõusnud on? Omanikel? Töötajatel ikka sama palk ju.
saame rikkaks rahvast nöörides16. veebruar 2015, 16:04
Juhtus, Mis Juhtus küll16. veebruar 2015, 16:02
see on sulaselge ligimese rahaahnus !