Tööjõukallinemine kergitas vastlakuklite hinda 5Xkorda? Huvitav kas siis pagarite palk kerkis kah viis korda? Kui nii siis vahetan päevapealt ametit, kaua ma masinaõli sees ikka suplen, toiduõli on igal juhul meeldivam.;)
lugesin lugu mitu korda ja aru ei saanud milliste kuklite hinda võrreldi sellise tulemuse saamiseks. Kas ühe ja sama firma omi eri aastatel või mullust poe kuklit noobli kohviku omaga? on olemas suur vale, väike vale ja statistika. Antud lugu käib viimase juhtumi alla
Mina saan palka 500 eurot, ametnik 1500. Seega, mina ei osta ühtegi, ametnik aga ostab mitu karbitäit. Ja kes siiski niiiiiii väga neid kunstkukleid osta taha, oodaku homseni - siis hakkavad hinnad vaikselt langema.
Täna kell kuus õhtul põld Pirita selveris kuklitest enam haisugi, Merivälja konsumis samuti, jah piparkooke ja jõuluvana, põdra ja kUsepuu piltidega kommikarpe palun väga, vastlakukleid - tutkit. Alles teisel pool raudteed saastukas sain ostetud.
Pole iial seda poepaska ostnud!!!!Kui ikka tahan korraliku kukkelt,teen ise.10-15 kukli jaoks kulutan tegemisega küll natyke aega aga see-eest värsked ja õige vahukoorega.Ja mis peamine,isetehtyd kuklid lähevad maksma vaid 2,8 aeurot!!!!Asi polegi selles,et saan ,,odavalt,,pigem selles,et kui ikka ükskord aastas tahta häid kukleid,siis ikka leiab selle aja,et need ise valmistada.
Vaatasin ka poes kukleid -90c Oli tk.elus ei raiska nii palju taha tyhja saia ja tupsu vahukoore peale.tegin ise.tulid Jube head ning sain ca 5 euro eest niimoodi kukleid et saan ndl lopuni syya.
Vastikud ja ebatervislikud. Ma ei söö neid magedaid taignaseid poolligunenud pölnne niikuinii, küsigu või 3€. Tundub, et tegemist on pankrotimeistritega.
kui tahate luksusliku hinna eest hommikul kerget suupistet, siis selleks parim koht on Selveri pirukalett. Mingil päeval oli vist suitsukana raisku minemas ja pakuti suitsukana pikukest pea 12 euri kilo! Tavalise pikukese sees-pea 9eur/kilo on ilmerlt poolteist realiseerimisaja ületamas viinerit,tiba 3 päeva tagasi realiseerimisaja ületanud juustu ja 10 sendi eest muud saiataolist ollust koguväärtuses alla 60 sendi ja maksab see mikserdades 1,3eur keskmiselt! Head isu!
ei saa vingatsitest aru. vinguvad siin enamuses need kellele vastlakuklid ei maitse - aga miks nad vinguvad? inimesed kes küpsetada oskavad pn õnnelikud sest nende küpsetiste eest oolakse nõus järjest rohkem raha välja käima ning kuklileti saba vaadates rahval raha on. saab ka kokku hoida ja ise kakud küpsetada ja vahukoort mikserdada. ise olen ostnud ja olen ise teinud ja alati õnnelik. tänud inimestele ja riigile, täis kõhu ja hea tujuga trügimegi rikaste riikide sekka. kusjuures maailma mastaabis me olemegi rikaste seas. see, et maailmas on olemas veel rikkamaid ei tee meid veel vaeseks.
ei usu et eestlased ise kodus enam kukleid teevad,tuttaval ka uus köök ja nii peen värk,et kotlette ka ei tohi teha,sest siis haiseb köögis,ikka jube värk,aga meil ajavad küll kahe suupoolega sisse naise tehtud -haisvaid roogi-.,aga varsti tuleb leedilt kukliraamat,nii-et järjekorda.
Mul jummala savi, määrige oma kuklid omale kasvõi pähe :) Just pannilt tuli aurav ja krõbe praesilk ning potis kuum mundris kardulas ootel - taon seda rooga täna-homme nahavahe täis ja ostku kuklikesi, kes soovib.
vaadake poes ringi, mingid valla lihapallid, mis varem maksid 1.79 maksavad nüüd 2.99. Vastlakukkel pole muud kui sai vahukoorega, mis mõttes neid peab ostma üle mõistuse kõrge hinnaga? Hüppeline toiduainete hinnatõus on alanud, küll see eur kukkumine ka tuleb.
Olgu aga siinkohal kohe öeldud, et kuklite puhul on mingist keskmisest hinnast üldse raske rääkida, sest kohati tuleb võrrelda võrreldamatut. Kuidas nii- Vastalakukkel üks ja ainus on kukkel vahukoorega.Ülejäänud on kõik vastalakukli laatsed tooted
Olgu aga siinkohal kohe öeldud, et kuklite puhul on mingist keskmisest hinnast üldse raske rääkida, sest kohati tuleb võrrelda võrreldamatut. Kuidas nii. Vastalakukkel üks ja ainus, on kukkel vahukoorega. Ülejäänud on vastlakukli taolised tooted.
Tehke ise kukleid, saate odavamalt ja palju rohkem. Küpsetate kuklid ja vahukoort on poest saada. Ja alati ei pea olema vahukoor. Mina näiteks küpsetan kuklid ise ja täidiseks panen kohupiima, kuhu segan sisse külmkapist suveks tallele pandud maasikaid, mustsõstraid, vaarikaid.
sina võid teha omale kohupiimakukleid või mida iganes sa tahad, mustikate ja mustsõstardega, aga vastlakukkel on kukkel vahukoorega ja nii jääb, valge sai koos rammusa koorega oli kevadise paastuaja luksuselaks, aganaleiba ja odrajahukörti söödi iga päev aga nüüd on siis eksperdid jõudnud järeldusele et see kukkel tuleks asendada aganaleivaga ja koor lumega et oleks tervislikum. Minge metsa, sööge või sammalt kui tahate aga ärge mängige asjatundjaid seal kus pole vaja.
mõttetumaid päevi on vastlapäev koos oma "pirukaga"."pirukas" on kõige odavamast looma jahust tehtud saiake millel on tükk ära lõigatud ja sinna tüki ja saia vahele on siis mingit magusat valget pläga pandud.mina ei taha ilma eest ka seda "pirukat".
Selge ju,et kui keegi vaid maksaks,küsiks kukliku eest kasvõi 10 euro tk.Sama kehtib kõige kohta meie riigis. Kus on ometi lagi,kus rahavas möllama hakkaks???
Eks see ole ikka va kontrollimatul ahnusel baseeruv pseudomajanduse mudel ehk liberaalne turumajandus. Naine küpsetab juba mitmendat aastat ise kuklid. Poest 35% koort, see vahtu lüüa ja keldrist õunamoosi kukli sisse. Palju parem kui poe omad. Tehke ka ise.
Kas neid hinnakeevitajaid huvitab, et iga 4 pere veeretab sente pihus ja maksab kogu palga maksudeks? Nagu ütles Marie Antoinette: Kui rahval pole leiba, söögu siis kooki! Olen minagi mitmel korral kaupluses silmi hõõrunus, et kas ma näen õigesti, kui hind on aasta algul keevitatud poole kõrgemaks jne
iga 4 pere tehku omale kuklid kodus ja pole vaja mingit sendiveeretamist ega kapitaliste kiruda. Söögi tegemiseks on müügil poes kõik vajalik ja kogu algmaterjal on juba mõnda aega ainult odavamaks läinud, suhkur, sool, jahu, õli, või, pärm, vahukoor- aga kui lollus või laiskus ei luba küpsetada siis makskugi ennast vigaseks.
Kas need käparditest isehakanud ,,pagarid" on kordki söönud, vähemalt näinud ka tõelist vastlakuklit !? See mis toimub on laus-sita, pasa müük ! Kes paneb tõelise vahukoore asemel keemia-vahtu, kes klopib kohupiima vahtu segades jumal teab mis möginatega....... Ah et moos ka....!? Mis moosist te räägite kui ,,moosis" on moosi alget ehk 20%, ülejäänu tärklisekliister või adrukeedis ! Tehke ikka ausat kuklit.......VAHUKOORE ja JÕHVIKAMOOSIGA ! Ja jah, kirjutasin suurelt et näeksite lugeda mis tõeliselt kukklisse käib.....ja sai tehke ikka kardemoniga, mida nuusutada hea lõhna pärast juba..... Täpselt sama sugust jura toodavad eesti pagarid, olgu ta suure tähega või väiksega....meekooki ! Alleluuja, kas olet kunagi maitsnud meekooki !? See, mida te teete on lausa pask, tõeline pask ! Toidu kohta, algainete kohta on häbi nii öelda aga kui neist ei osata muud enamat teha kui paska..... On midagi juurde lisada [email protected]
ikka eestlase ahnus, tootja ahnus, kaupmehe ahnus, aga meie vaesed ja nalginud vallasemad ja pensionarid ostavad koike koige kallimat, nii et miks peaks keegi normaalse hinnaga muuma, ikka kallilt. Kusjuures eesti vastlakuklid ei ole head, kuivad, vastiku moosiga ja kunstvahuga kaunistatud, mitte vahukoorega. Kavatsen ise teha.
KOMMENTAARID (54)